Om CBS

Akkreditering og ranking

Vi bruger akkrediteringer og rankings til at benchmarke vores performance. Det hjælper os med at opretholde den høje kvalitet og holder os fokuseret på at sætte nye mål.

Ranking

2011 2012 2013

2015 2016 2017
Financial Times
CEMS Master in International Management 2 3 7 5 4   9
Master in General Management 38 43 40 37 32 36 38
Full-time MBA           34
Executive MBA World 76 92 79 91 62 50
Executive MBA Europe 29 32 27 33 31 27
European Business School 40 39 34 45 34 35
BloombergBusinessweek         28 27
The Economist
Full-time MBA           95
MSc in Social Science - Organizational Innovation and Entrepreneurship           31
QS Top Business Schools
QS Business and Management Studies Global - - - - 10 13
Full-time MBA Europe 11 11 9 9 12
University of Texas at Dallas - Top 100 Business School Research Rankings
UTD World 81 81 76 82 77 83
UTD Europe 6 6 6 6 7 10
Corporate Knights Magazine - Better World MBA
Better World MBA World - - 10 - 3 4
Better World MBA Europe - - 3 - 1 1
Eduniversal
Eduniversal World 3 3 3 1 3 1
Eduniversal Europe 2 2 2 1 3 1

CBS deltager på flere forskellige ranglister. Nogle fokuserer på uddannelser eller forskning generelt, og andre på specifikke områder. Endelig er der ranglister, som afspejler CBS' generelle omdømme eller performance på et specifikt område.

Financial Times ranker Masters in Management (cand.merc./cand.merc.int) uddannelser og EMBA. På baggrund heraf opstiller Financial Times en European Business School Ranking.
Financial Times Rankings

QS Global 200 Business Schools ranker de 200 bedste business schools i verden.
QS Top Universities

University of Texas at Dallas ranker CBS' forskning årligt.
University of Texas at Dallas top 100 business school research rankings

Corporate Knights Magazine udgiver rapporten "Better World MBA".
Better World MBA Ranking reports

Eduniversal laver årligt en omdømme ranking, baseret på anbefalinger fra 1.000 dekaner og rektorer fra over 150 lande. Derudover uddeler en videnskabelig komité ’Palmes of Excellence' til hver enkelt institution, alt efter hvor stor international betydning den enkelte business school bliver vurderet til at have. CBS har, som den eneste danske institution, modtaget de maksimale fem palmer, som karakteriserer en ”Universal Business School with strong global influence”.
Eduniversal Business Schools Ranking

Akkreditering

CBS deltager både i international og national akkreditering. Hovedformålene med den internationale akkreditering er

• International branding.
  • Læring om international best practice inden for kvalitet i uddannelse, forskning og administration.

Siden 2000 har CBS været akkrediteret af EQUIS, og siden 2007 af AMBA. 1. august 2011 har vi desuden, som den første skole i Skandinavien opnået akkreditering af den amerikanske AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business). Dermed har vi opnået "The Triple Crown" som kun ca. 50 business schools i verden har opnået. Disse skoler hører alle til de allerbedste i verden. Gruppen tæller bl.a. INSEAD, London Business School, IMD og Rotterdam School of Management.

Hvorfor 3 akkrediteringer?

De 3 forskellige akkrediteringer er nødvendige, fordi de har forskellig brand værdi i forskellige dele af verden, og fordi de – trods en række lighedspunkter – fokuserer på forskellige elementer.

EQUIS har således stærkt fokus på forskning, internationalisering og partnerskab med erhvervslivet, mens AACSB fokuserer stærkt på ledelse, medarbejder-kvalifikationer, uddannelse og læring. AMBA fokuserer udelukkende på MBA/MPA programmer.

Den danske akkreditering er pålagt ved lov i 2007, og betyder at alle vore uddannelser skal akkrediteres i de kommende år. Arbejdet gennemføres af ACE Denmark.

For mere information kontakt venglist Accreditation Manager Mia Cudrio Thomsen

Sidst opdateret: Business Intelligence // 19/09/2017