Om CBS

Campus

Se CBS' forskellige lokationer på Frederiksberg og få et overblik over etagerne i CBS' bygninger

Kort over Campus

 

Dalgas Have

Dalgas Have

Dalgas Have byggeriet stod færdigt i 1988 og er designet af Henning Larsens Architects som herudover bl.a. har tegnet Udenrigsministeriet i Riyadh og Operahuset i København.

Henning Larsen Architects’ bygningerne på Dalgas Have er tegnet ud fra et ønske om at skabe en bygning, der kan indgå i en dialog med det skiftende, danske lys. Lydindtag og åbenhed – ovenlys, der reflekteres i vand, og gårdhaver er med til at kombinere dagslys med indendørs belysning.

Bygningen rummer 28.000 m2 etageareal alt inklusiv og er en lejet bygning.

 

Etageplaner

Dalgas Have, stuen (pdf)

 Dalgas Have, 1. sal (pdf)

PDF icon Dalgas Have, 2. sal (pdf)

Kilen

Kilen

Kilen er tegnet af arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg, og bygningens enestående udtryk er blandt andet blevet belønnet med en RIBA Awards fra Royal Institute of British Architects.

Kilen blev opført i 2005, og er opkaldt efter bygningens karakteristiske, kileformede design. I forbindelse med hæderen fra Royal Institute of British Architects blev det store, lyse atrium samt de fremtrædende skodder på bygningens facade fremhævet.

De ca. 14.000 m2 har både undervisningspladser og kontorer, og bygningen huser bl.a. CBS’ rektor og øverste administration. Kilen er ejet af CBS.

Etageplaner
Kilen, kælder (pdf)

 Kilen, stuen (pdf)

 Kilen, mezzanin (pdf)

Kilen, 1. sal (pdf)

 Kilen, 2. sal (pdf)

 Kilen, 3. sal (pdf)

 Kilen, 4. sal (pdf)

Porcelænshaven

Porcelænshaven - ovnhallen

CBS spreder sig over i alt seks lokationer i den tidligere Kongelige Porcelænsfabrik, der i dag er kendt som Porcelænshaven, hvor bevaring af gamle fabriksbygninger danner en autentisk ramme om hverdagen.

Området, der i dag kendes som Porcelænshaven, var fra slutningen af 1800-tallet og helt frem til starten af dette år tusinde en aktiv porcelænsfabrik. I dag er området, med stor respekt for historien, blevet renoveret og moderniseret, og rummer både private boliger og altså en stor del af CBS.

CBS råder i alt over ca 25.000 m2 i Porcelænshaven, her i blandt Ovnhallen og Råvarebygningen, der begge, som deres navngivning antyder, er levn fra det gamle fabriksområde. Bygningerne er renoveret med respekt for historien, og fremstår i dag rå og moderne.

Etageplaner
Porcelænshaven, kælder (pdf)

PDF icon Porcelænshaven, stuen (pdf)

PDF icon Porcelænshaven, 1. sal (pdf)

PDF icon Porcelænshaven, 2. sal (pdf)

PDF icon Porcelænshaven, 3. sal (pdf)

PDF icon Porcelænshaven, 4. sal (pdf)

Solbjerg Plads

solbjerg_plads

Solbjerg Plads er med sine næsten 36.000 kvadratmeter og over 2700 undervisningspladser CBS’ hjerte. Bygningen, der er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, stod færdig i 1999.

Solbjerg Plads danner rammen om dagligdagen for en stor del af CBS’ ansatte og studerende. Solbjerg Plads bindes sammen af det lange, indvendige ”Studenterstrøg”, og rummer - udover auditorier, grupperum, kantine og kontorer - også den største afdeling af CBS Bibliotek med over 500 læsepladser, en boghandel samt de studerendes Café Nexus.

Bygningen er ejet af CBS.

Etageplaner
 Solbjerg Plads, stuen (pdf)

 Solbjerg Plads, 1. sal (pdf)

 Solbjerg Plads, 2. sal (pdf)

 Solbjerg Plads, 3. sal (pdf)

 Solbjerg Plads, 4. sal (pdf)

 Solbjerg Plads, 5. sal (pdf)

 

Graduate House

Graduate House er CBS’ kandidathus. Huset åbnede i 2015 i Privathospitalet Hamlets tidligere lokaler på H.V. Nyholms Vej og huser fortrinsvist CBS’ mange cand.merc. studerende.

Bygningen, der oprindeligt er fra 1930, blev i forbindelse med Hamlets åbning renoveret i 1994, ligesom den, da CBS overtog lejekontrakten i 2015, fik endnu et ansigtsløft samt blev tilpasset CBS’ behov. Renoveringen i 2015 blev gennemført i samarbejde med Rønnow Arkitekter. 

Graduate House har plads til 1000 pladser i en række forelæsningslokaler. Derudover har huset over 400 læsepladser, it-support og sin egen kantine. Bygningen er 10.000 m2.

Etageplaner
 Graduate House, kælder (pdf)

 Graduate House, stuen (pdf)

 Graduate House, 1. sal (pdf)

 Graduate House, 2. sal (pdf)

 Graduate House, 3. sal (pdf)

 Graduate House, 4. sal (pdf)

Flintholm

Flintholm-bygningen, der som navnet antyder ligger blot et stenkast fra knudepunktet Flintholm St., har siden 2013 fungeret som undervisningshus for CBS.

Med fire auditorier, hvoraf de to mindste kan slås sammen til ét større, indeholder undervisningshusets 2.200 m2 over 620 moderne undervisningspladser. I bygningens aula er der derudover faciliteter til gruppearbejde, ligesom bygningen rummer en GRAB&GO afdelingen af Spisestuernes kantine.

CBS lejer bygningen, der er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Etageplaner
 Flintholm, stuen (pdf)

 130828-00_stueetage_cbs_flintholm.pdf

 130828-00_stueetage_cbs_flintholm.pdf

 130828-00_stueetage_cbs_flintholm.pdf

Howitzvej

Howtizvej 11-13

Bygningen på Howitzvej 11-13 har tidligere lagt lokaler til bl.a. en radiofabrik, men er nu hjemsted for en del af CBS’ administration.

Bygningen blev oprindeligt opført i 1915 og er flere ganget blevet ombygget og renoveret. Med sin placering tæt på Kilen og få minutters gang fra CBS, ligger bygningen centralt i forhold til CBS’ øvrige campus.

Bygningens godt og vel 2.900 m2 huser flere af CBS’ administrative enheder. Bygningen er ejet af CBS.

 

Howitzvej 60

I forbindelse med opførelsen af Kilen i 2005 stod arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg, der tegnede Kilen, også bag en ombygning af CBS’ bygning på Howitzvej 60, der oprindeligt blev opført i 1964.

Ombygningen modtog i 2007 anerkendelse fra komitéen for præmiering af gode og smukke bygninger opført i Frederiksberg Kommune. Komitéen fremhævede bl.a. bygningen som et godt eksempel på, hvordan det er lykkedes at få en bygning, der før var identitetsløs, til at indgå i et naturligt samspil med det øvrige campus og den eksisterende bebyggelse.

Bygningens omtrent 3.000 m2 rummer i dag stuemiljø, kontorer og øverst undervisningsfaciliteter for Cyber Kompetencer.

Etageplaner
 Howitzvej, stuen (pdf)

 Howitzvej, 6. sal (pdf)

Solbjergvej

Få minutters gang fra Solbjerg Plads, på adressen Solbjergvej 3, ligger en bygning, der blandt andet danner rammer om en stor del af de mundtlige eksamener på CBS.

For at afhjælpe noget af presset på CBS’ grupperum blev 1. salen af Solbjergvej 3 i 2013 ombygget til en eksamenscentral for mundtlige eksamener på CBS. Her er der indrettet 7 lyse eksamenslokaler, der alle indeholder både computer og fladskærm, samt flere små lokaler til eksamensforberedelse.

Etageplaner
PDF icon Solbjergvej, stuen (pdf)
PDF icon Solbjergvej, 1. sal (pdf)

CBS Eksamenshus, Amager Strandvej 108 B

På Amager, tæt ved Øresund metrostation, ligger CBS’ Eksamenshus, der bruges til afholdelse af skriftlige eksamener.  

Eksamenshuset kan rumme flere end 630 eksaminander ad gangen. Hallen består af fire sale, der alle kan deles op i mindre sektioner, hvilket gør det muligt for CBS at afholde flere forskellige eksaminer simultant i hallen.

CBS lejer det store eksamenshus.

Eksamenshus Amager

Google and the  Google logo are registered trademarks of Google LLC, used with permisssion.

Grundtvigsvej 37

Det tidligere missionshus på Grundtvigsvej 37 huser i dag en del af CBS’ administration.

Huset på Grundvigsvej blev opført af Indre Mission i slutningen af 1800-tallet. Huset fungerede i en årrække som missionshus for Indre Mission under navnet Missionshuset Siloam.

I dag er bygningen omdannet til en kontorbygning, hvor en del af CBS’ administration har hjemme. Bygningen lejes af CBS.

Steen Blichers Vej 22

På Steen Blichers Vej 22, kun få minutters gang fra CBS’ bygninger i Porcelænshaven og på kanten af Frederiksberg Have, ligger en CBS-ejet villa fra 1881.

I villaen er indrettet kontorfaciliteter.
Villaen, der er tegnet af M. Andersen, er oprindeligt opført i 1881 og er ombygget i 1899.

Finsensvej 6D 
CBS lejede i 2021 Finsensvej 6D og efter en stor ombygning flyttede både administrative enheder og studerende ind i bygningen. Bygningen er fra 1934, opført af August Neuberts Fabrikker til produktion af tøj. Senere har den været skofabrik, laboratorie og fra 2001 kontorbygning.  
 
Finsensvej 6D rummer nu 2 auditorier, hvortil der er to uformelle studieområder, som hver kan rumme 30 studerende. Bygningen har også 4 grupperum. Bygningen er 3.300 m2.

 

Sidst opdateret: Campus Services // 13/11/2023