Department of Marketing

Professor Adam Lindgreen publishes new article on diaries as a historical important source


12/10/2018

personalhistorisk_tidsskrift_2018_illustration_

Der eksisterer et væld af dagbøger og andre private optegnelser og familiearkiver om dagliglivet. Det kan imidlertid være svært at finde frem til dette materiale. I nærværende artikel gennemgår forfatterne familien Webers dagbog fra Ærøskøbing. Denne dagbog indeholder mangfoldige oplysninger og meddelelser af genealogisk og personalhistorisk karakter. Der er også efterretninger, både nationale og internationale, som er af mere almen historisk karakter. Med gennemgangen bekræfter artiklen, at en dagbog kan være en både betydningsfuld og righoldig historisk kilde.

Det er en stor glæde, at dagbogen, hvor tre generationer af Weber-familien nedfældede deres oplysninger, meddelelser og efterretninger, er blevet opbevaret for eftertiden. Dagbogen giver et forholdsvist detaljeret indtryk af livet i en større dansk provinsby i 1700–tallet. Optegnelserne førtes fra 1699 til 1813, altså en periode på 114 år, og kan understøtte andre og måske mere kendte skriftlige kilder. Det er håbet med min artikel, at den har gjort forskere med interesse for slægts- og personalhistorie på Ærø opmærksom på dagbogen.

Personalhistorisk Tidsskrift er det førende tidsskrift i Danmark om demografi og slægtsforskning, heraldik og sigillografi, mennesker og deres familieforhold, biografier og erindringer etc. Tidsskriftet er udkommet siden 1880 og udgives af Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie, der stiftedes 1879.
Besøg evt. samfundets hjemmeside: https://www.genealogi.dk/index.php.

The page was last edited by: Department of Marketing // 10/20/2021