Department of Business Humanities and Law

Ny vidensklub på LPF

Vidensklub for strategi og ledelse i frivillige organisationer introduceret med succes

08/18/2005

Den 17. august blev der holdt introduktionsmøde for en ny Vidensklub for strategi og ledelse i frivillige organisationer. Initiativet til vidensklubben er taget af Adjunkt Anders la Cour og ph.d. stipendiat Birgit V. Lindberg – begge fra forskningsgruppen ”Offentlig og Politisk Ledelse” på LPF.

Formålet med at oprette en klub omkring forskningen i ”Strategi og Ledelse i Frivillige organisationer” på CBS er at nytænke relationen mellem forskning og de organisationer der forskes i. Initiativet vil forsøge at gøre op med den traditionelle forestilling om, at forskning handler om, at den enkelte forsker først laver noget forskning, og når den er færdig formidler den til omverdenen. Det betyder en afsked med forestillingen om, at det er forskningen, der har patent på viden. I stedet forudsættes det, at der er brug for en refleksiv viden, som medtænker hvordan viden kan omsættes i en konkret praksis. Klubben er derfor en åben invitation til de frivillige organisationer om, i samarbejde med forskningsgruppen for ”Offentlig og Politisk Ledelse”, at skabe et forum, hvor viden kan udveksles, diskuteres og videreudvikles i fællesskab.

Vidensklubben er baseret på medlemskab og har fra starten 5 medlemsorganisationer:

 

 

  • Blå Kors

  • Den danske Diakonissestiftelse

  • KFUM´s Sociale Arbejde

  • Ældre Sagen

  • Folkekirkens Nødhjælp.

 

 

På det første møde blev formålet og baggrunden for klubben diskuteret og indholdet af de kommende års aktiviteter præsenteret. Aktiviteterne har alle temaer, som klubbens medlemmer finder relevante sammen at udvikle viden om, for at få en grundlæggende forståelse for, hvori nutiden og fremtidens udfordringer ligger, når det gælder strategi og ledelse af frivillige organisationer.

 

Medlemsprisen pr. organisation er 20.000 for et års medlemskab. Hver organisation kan sende i alt tre personer til vidensklubbens forskellige aktiviteter. Klubben er i øvrigt åben for flere medlemsorganisationer.

 

Initiativet er et pilotprojekt der på længere sigt kan udvides, således at organisationer fra andre felter som Forskningsgruppen forsker i, kan inddrages som medlemmer.

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/29/2013