Department of Business Humanities and Law

Ny bog! Menneske og leder

Hvordan skaber en leder forandring, så det ikke blot gør en forskel for medarbejderne, men også for lederen selv som menneske.

02/06/2007

Menneske og leder - bliv den du er

af Ole Fogh Kirkeby og Poula Helth

 

At lederen er medarbejder, den der er ansat til at løse nogle helt særlige opgaver, ved vi godt, og at lederen skal inddrage sin person og sine personlige egenskaber har der været stærkt fokus på især de senere år. Denne bog går skridtet videre og siger, at den menneskelige dimension skal have en central plads i lederens liv. Lederen må finde ind til sin egen menneskelighed for at kunne være en ordentlig leder. Den gode leder er først og fremmest et menneske, der leder mennesker. Det er lederen som menneske, der forbinder liv med ledelse.

Det er Ole Fogh Kirkeby, der sammen med ledelseskonsulenten Poula Helth, fører læseren gennem en lang række værdifulde overvejelser om det at være menneske og leder. Desuden præsenterer de læseren for den såkaldte protreptik. Protreptikken er en dialogisk metode, der hjælper et andet menneske med at vende sig mod det liv, som det dybest set ønsker sig. Lederen skal med andre ord forstå at hjælpe sine medarbejdere til at blive bevidst om de grundholdninger, der styrer dets liv, og om de mønstre, det samler erfaringer op gennem.

I bogen møder Poula Helth og Ole Fogh Kirkeby otte danske ledere, som bevidst arbejdet med at balancere mellem at være den ansatte, den personlige og den menneskelige leder.

Blandt de medvirkende er administrerende direktør for Danske Slagterier, Christina Hvid, administrerende direktør for Ingeniørforeningen, Ib Oustrup, administrerende direktør for KMD Lars Monrad-Gylling og kommunaldirektør i Køge Kommune Suzanne Aaholm

Bogen udkommer en 9. marts 2007 ved Børsens Forlag og er i marts månedens bog i Børsens Bogklub.

 

I anledning af bogens udgivelse afholder Center for Kunst og Lederskab i samarbejde med Børsens Forlag et seminar den 30. marts.

Læs mere klik her

 

Læs en anmeldelse af bogen fra Børsens Nyhedsmagasin - klik her

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/29/2013