Department of Business Humanities and Law

Leg og lær dine udfordringer at kende

- Virtuelt univers skal hjælpe med at håndtere udfordringer i det moderne arbejdsliv

02/22/2010

 

Virtuelt univers hjælper med at håndtere udfordringer i det moderne arbejdsliv

Hvordan reagerer du i en presset arbejdssituation? Kan du få tilværelsen til at gå op? Eller har du måske en medarbejder, som hiver sig selv i håret og græder sig i søvn hver nat – hvad gør du så?

 

På webplatformen ”Kom ind i det moderne arbejdsliv”, ved blandt andre adjunkt Anders Raastrup Kristensen fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, bliver udfordringer som disse sat på spidsen og testet. Medarbejderen og lederen skal være de aktive spillere på en hjemmeside, som bl.a. indeholder refleksions-, udfordrings- og pauserum.

- Brugeren skal bevæge sig rundt i de virtuelle rum, og ved at lege og spille oplever han udfordringerne på egen krop. Han lærer, hvad der kendetegner de udfordringer, han ofte møder i sit arbejdsliv, og det er meningen, at han herigennem skal blive bedre til at håndtere dem. Det er vigtigt, at man ikke ser arbejdslivsproblemer som noget, der kan løses endegyldigt her og nu, for udfordringerne er et vilkår ved det moderne arbejdsliv, som vi selv må lære at håndtere i en konstant proces, siger Anders Raastrup Kristensen.

 

Forskningsformidling til maven i stedet for hovedet

Brugeren skal opleve og mærke, hvilke konsekvenser beslutninger har. Den digitale platform skal formidle forskningen på en ny måde, hvor brugeren er en aktiv del af læringsprocessen i stedet for kun at læse en tekst. På den måde vil brugeren også forstå problematikken anderledes en anden gang, fordi oplevelsen associeres med en bestemt følelse.

 

- Vi formidler ikke bare forskning til hovedet men søger også at påvirke brugeren følelsesmæssigt. Han kan dele sine oplevelser med andre og spejle sig i dem. Vi formidler altså ikke bare viden, men søger at skabe rum for læring, siger Anders Raastrup Kristensen.

 

 

Projektet

Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation (FKK) har givet en bevilling på 1,28 mio. kr. til projektet, som skal foregå i et samarbejde med DTU, DPU, IDA, DJØf, DI og Kommunernes Landsforening. Projektet bliver sat i gang i april 2010 med Anders Raastrup Kristensen og Ditte Vilstrup Holm fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi i spidsen. Desuden deltager designer Birte Dalsgaard. Webplatformen vil blive lanceret i november 2010.

 

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/29/2013