Department of Business Humanities and Law

Kreative kvartetter i nye konfigurationer

 - CBS-forsker vinder EliteForsk-rejsestipendium for innovationsforskning

01/27/2010

 

 

CBS-forsker vinder EliteForsk-rejsestipendium for innovationsforskning

Helge Sander og Kronprinsesse Mary overrækker onsdag den 27. januar årets EliteForsk-priser og rejsestipendier på Glyptoteket i København. 45 forskere fra hele Danmark får overrakt priser for i alt 12 mio. kr. heriblandt ph.d.- stipendiat Shannon O’Donnell fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, som modtager et rejsestipendium for særligt talentfulde unge ph.d.–studerende. Hun rejser til MIT Sloan School of Management i Boston for at fortsætte sin innovationsforskning.

 

 

Hvad har musik og innovation med hinanden at gøre?

Undersøgelsen, som Shannon O’Donnel udfører i samarbejde med professor Robert Austin har fokus på forskellige former for samarbejde. Shannon O’Donnel vil bl.a. se på hvordan man anvender nye samarbejdsmetoder, hvordan en specifik type samarbejde fungerer, og hvilken relevans denne samarbejdsform har for organisationer, der ønsker at skabe innovative resultater.

 

 

Sådan samarbejder en strygekvartet

Det unikke er, at empirien bag undersøgelsen primært er musikalske instrumenter. Eksperimentet går ud på at opstille en betingelse for en strygekvartet om, at de ikke må sidde sammen, hvilket er meget usædvanligt, da aktørerne ofte er afhængige af hinandens tilstedeværelse og visuelle udtryk. Undersøgelsen vil derfor blive brugt til at vise de samarbejdsmæssige relationer og praksisser, der bliver skabt under alternative betingelser, og som senere vil kunne overføres til organisationer i forbindelse med innovation og ledelse.

 

-Jeg er rigtig glad for at få muligheden for at tage over til Boston og forske videre. MIT er en af verdens førende business schools og vil udgøre et optimalt forskningsmiljø inden for mit felt, siger Shannon O’Donnel.

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/29/2013