Department of Business Humanities and Law

Højtuddannede vil ledes

 - Det er en myte, at højtuddannede ikke vil ledes. Men hvordan gør man, hvis ens medarbejdere er højtuddannede?

11/19/2009

 

Hvordan leder man, hvis ens medarbejdere er højtuddannede?

Udfordringen er at vide, hvornår de højtuddannede skal have ansvar, og hvornår de skal have feedback og coaching. Det mener professor Flemming Poulfelt fra CBS og underdirektør i Rambøll Management Consulting Nicolaj Ejler De har netop udgivet en bog, der viser vejen til succesrig ledelse af videnintensive virksomheder.

 

 

 

Det vigtigste grundstof

Viden er Danmarks grundstof nr. 1, og videnbranchen er en dynamo for den danske velfærdsøkonomi. Bogen ’Uden for kategori’ stiller skarpt på, hvordan man leder højtuddannede medarbejdere i private og offentlige videnvirksomheder, dvs. organisationer, hvor videnarbejdet er ydelsen, eksempelvis arkitekt- og ingeniørfirmaer.

 

Bogens mål er blandt andet at hjælpe videnbranchen med at høste frugterne af god ledelse.

 

Ledelse gør forskellen

- Det, der adskiller succesrige videnvirksomheder fra knap så succesrige videnvirksomheder, er ledelse. Og alligevel er ledelse ofte en overset disciplin i videnvirksomheder – og de, der har forsøgt sig, har opdaget, at det ikke er helt let, siger Lisbet Thyge Frandsen, Group Senior Vice President hos Grundfos.

 

Forfatterteamet har samlet en guldgrube af teori, praksis og erfaringer, som skal hjælpe lederne.

Bogens pointer underbygges med eksempler og cases fra interviews med stærke ledere i videnintensive rådgivningsvirksomheder som fx advokatfirmaer, konsulentfirmaer, arkitektfirmaer, ingeniør- og it-firmaer samt ministerier.

 

 Bogen ’Uden for kategori’ er udgivet på Børsens Forlag.

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/29/2013