Department of Business Humanities and Law

16 mio. kr. til forskning på CBS

- Videnskabsministeriet har netop bevilliget midler til fire forskningsprojekter på CBS

12/15/2009

Det Frie Forskningsråd for Samfund og Erhverv (FSE)under Videnskabsministeriet har netop bevilliget 15,6 mio. til fire forskningsprojekter på CBS.

 

Knap 8 mio. kr. til undersøgelse af innovationsprocesser

Professor Keld Laursen fra Institut for Innovation og Organisationsøkonomi har modtaget knap 8 mio. kr. til at oprette en ny forskningsenhed. Indtil videre har FSE kun bevilliget tre forskningsenheder, og det er CBS' første. Nyere forskning har vist, at virksomheder i stigende grad bruger eksterne videnskilder som leverandører, kunder, universiteter og konkurrenter for at skabe innovation, og det skal Keld Laursen nu undersøge nærmere.

 

- Umiddelbart skulle man tro, at jo større samarbejdet er, des større bliver udbyttet på innovationssiden. Processen har dog vist sig at være mere kompleks end som så, da virksomhederne bruger mange interne ressourcer til at omsætte den eksterne viden, siger Keld Laursen og tilføjer, at der samtidig er fare for videnslækager. Disse faktorer vil blive undersøgt i projektet.

 

Videnskabens sociale ansvarlighed

Lektor Maja Horst fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi har modtaget knap 4 mio. kr. til at undersøge videnskabens sociale ansvarlighed. Generelt er der stigende interesse for forholdet mellem videnskaben og samfundet.

 

- Danmark har traditionelt været kendt for at være et land, hvor vi er gode til at diskutere forskningens sociale konsekvenser. I andre lande, og specielt i EU, er der stigende interesse for det - men herhjemme har vi også genopdaget interessen for f.eks. forskningskommunikation. Vi ved imidlertid ikke ret meget om, hvordan forskere tænker over social ansvarlighed i forbindelse med deres projekter, siger Maja Horst.

Projektets undersøgelsesområde er forskningsmiljøer i USA, England og Danmark, for at se om forskere tager højde for social ansvarlighed, når de træffer beslutninger, om hvad de skal forske i.

 

Midler til grundforskning og it-anvendelse

Forskningsadjunkt Battista Severgnini fra Centre for Economics & Business Research har modtaget ca. 2 mio. kr. til at undersøge, hvordan virksomheder kan bruge it til at skabe nye idéer og øge produktiviteten. I projektet bruges dansk økonomi som case, til at undersøge hvad der karakteriserer de virksomheder, som med succes anvender den nye teknologi.

 

Derudover har professor Ruth Nielsen fra Juridisk Institut modtaget knap 2 mio. kr. til et grundforskningsprojekt om EU-retten.

 

I 2009 modtog FSE i alt 142 ansøgninger til en samlet værdi af 393 mio. kr. Rådet havde 57 mio. kr. til rådighed. Læs mere om FSE's bevillinger.

 

 

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/29/2013