Department of Business Humanities and Law

Seminarrække om Ledelse af Selvledelse

Seminarrækken "Ledelse af selvledelse" sætter fokus på de udfordringer, der melder sig med selvledelsens udbredelse i det moderne arbejdsliv. Der vil være rig mulighed for at diskutere og blive klogere på, hvad selvledelse er.

Thursday, March 12, 2009 - 15:30 to 17:00

Værdiskabelse handler i dag ikke bare om, at medarbejdere skal kunne lede sig selv på den mest produktive måde. Det drejer sig også om, at ledere skal være i stand til at lede selvledende medarbejdere. Det stiller ledere overfor nye udfordringer. For hvordan griber ledere egentlig ind i medarbejderes selvledelse uden at forgribe sig på medarbejderne? Og hvordan tager ledere medansvar for medarbejdernes selvledelsesudfordringer uden at tage ansvaret fra dem?

Selvledelse er i dag blevet centralt for at forstå ledelsesopgaven i det moderne arbejdsliv. Medarbejdernes selvledelse og ledelsen af selvledende medarbejdere medfører ændringer i selve ledelsesbegrebet og derved også i ledelsespraksissen. Dette er omdrejningspunktet for et nyt forskningsprogram på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi om ’Ledelse af Selvledelse’ (LAS).

Vi afholder en række seminarer i løbet af året om ledelse af selvledelse. I disse seminarer vil programmets forskere fremlægge og diskutere analyser og resultater med interesserede fra både erhvervs- og forskningsverdenen. Oplæggene vil sætte fokus på nogle af de udfordringer, der melder sig med selvledelsens udbredelse i det moderne arbejdsliv. Der vil være rig mulighed for at diskutere og blive klogere på, hvad selvledelse er. Det er ideen, at oplæggene skal udfordre og måske også provokere de gængse opfattelser af og tanker om selvledelse.

1. seminar: Professor Sverre Raffnsøe: ”Forpligtelse på selvledelse: Mellem frihed og forbandelse”

 

Medarbejderne leder sig selv på flere og flere arbejdspladser. Når den enkelte skal skabe fornyelse og selv tage vare på sig selv og sine opgaver, er selvledelse vejen frem. Det giver medarbejderen stor frihed, men frihedens velsignelser er samtidig en forbandelse og en belastning. Der er tale om en forpligtelse på frihed, med de bindinger og den anstrengelse det indebærer. Med en sådan forpligtelse på frihed aftegner der sig samtidig omridset af et aktuelt - underligt immaterielt, men samtidig stærkt og smidigt - socialt bånd.

Tid: 12. marts 2009, 15:30-17:00

Sted: CBS, Porcelænshaven 16, PH 110

 

2. Seminar: Professor Niels Åkerstrøm Andersen: ”Legen gør magtens logik usynlig”

 

Mange virksomheder og organisationer bruger organisatoriske lege som redskab for udvikling, omstilling og teambuilding. Niels Åkerstrøm Andersen analyserer de nye organisationslege som et symptom på mere vidtgående forandringer i den måde, organisatorisk og politisk magt udøves på i det moderne samfund. Gennem en række eksempler fra forskellige sektorer illustrerer han, hvordan leg i moderne, fleksible, omstillingsorienterede organisationer er blevet en magtteknologi; når man behersker spillet, udøver man magt uden tilsyneladende at anvende magt. Legen gør magtens logik usynlig.

Tid: 23. april 2009, 15:30-17:00

Sted: CBS, Porcelænshaven 16, PH 110

 

3. Seminar: Forskningsadjunkt Anders Raastrup Kristensen: ”Ledelse af arbejde og liv”

 

Hvordan kan organisatoriske tiltag hjælpe leder og medarbejder til i fællesskab at opstille de rigtige individuelle rammer for den enkelte medarbejders sammenhæng mellem familie- og arbejdsliv? Det er ikke bare af hensyn til medarbejderen, men også for virksomhedens skyld, da medarbejderens ressourcer i arbejdslivet afhænger af en god balance. Ledere bør derfor udfordre og problematisere de rammer, som medarbejderen sætter for et balanceret liv.

Tid: 14. maj 2009, 15:30-17:00

Sted: CBS, Porcelænshaven 18b - S.023.

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/24/2013