Department of Business Humanities and Law

Dialogisk narrativ praksis, bevidning og filosofisk refleksion

Seminar med Allan Holmgren

Tuesday, September 6, 2005 - 09:30 to 12:00

Program:

 

  • Oplæg ved Allan Holmgren

  • Dialog mellem Allan Holmgren og Ole Fogh Kirkeby

  • Debat

 

Allan Holmgren er magister i psykologi fra Københavns Universitet i 1981. Han er godkendt specialist og supervisor i arbejds- og organisationspsykologi, godkendt specialist og supervisor i klinisk psykologi, tilknyttet CBS, som ekstern lektor på MMD og underviser på bl.a. Idrættens Lederakademi. I 1990 grundlagde han Dansk Institut for Supervision, Personaleudvikling, Undervisning & Konsultation (DISPUK)  i  Snekkersten og Århus.

DISPUKer et konsulent- og uddannelsesinstitut med speciale i alle aspekter af mellem-menneskelig kommunikation. Det teoretiske grundlag hviler bl.a. på Gregory Batesons kommunikationsteori, der peger på, at al kommunikation skal forstås i den specifikke sammenhæng - i en bestemt kontekst. Det er således ikke nok at lytte til det, der bliver sagt. Man må også "lytte" til omgivelserne.

DISPUK er også inspireret af den chilenske biolog Maturana og den tyske sociolog Luhmann til synspunktet, at det er umuligt at forandre andre mennesker. Alle systemer (også hvert enkelt menneske som et system) kan beskrives som selvrefererende, selv-skabende og lukkede om sig selv. Man kan kun forstyrre og inspirere andre igennem sprog og fortællinger. Man kan kun forandre sig selv. Man kan skabe rammer og vilkår for andre, der gør, at de har mulighed for at udvikle og bevæge sig gennem afklaring af idéer, præmisser, mål, ikke-mål, uenighed og enighed om fremtiden.

Udvalgte publikationer

 

  • Er jeg god nok som leder? Artikel trykt i ”Fokus på familien”,  (Oslo: Universitetsforlag, 2000)

  • O rganisation – mysterier og samskabelse. Kapitel trykt i ”Forvandling”, red. C. Dalsgaard, T. Meisner og K. Voetmann, (København: Psykologisk Forlag, 1. udgave, 2002)

  • Coaching som sproglig refleksion i praksis. Kapitel trykt i ”Coaching – læring og udvikling” , red. R. Stelter . (København: Psykologisk Forlag, 2002)

  • At spille med sproget. Kapitel trykt i ”Temaer i psykologien”, red. O. Løw og E. Svejgaard, (Århus: Kwan, 2002)

  • Relationer, sprog, identitet og magt. Kapitel trykt i ”Relationer i psykologien”, red. T. Ritchie, (Værløse: Billesøe & Baltzer, 2005)

 

Det er gratis at deltage i seminaret, men tilmelding er påkrævet. Tilmelding til Rikke Ørtved på roe.lpf@cbs.dk eller 3815 2864

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/24/2013