Department of Business Humanities and Law

Motivation i videnarbejde

Ny bog af Peter Holdt Christensen

11/13/2007

I de seneste år er videnarbejderen og videnarbejde blevet udbasuneret som det, der giver organisationen succes - det er gennem de kreative og nysgerrige videnarbejdere at organisationen konstant fornyr og forandrer sig. Og videnarbejde er i sig selv så motiverende, at der for videnarbejderen ikke er nogen egentlig arbejdstid. Arbejdet bliver en metier, der hele tiden dyrkes, om så videnarbejderen fysisk er til stede på arbejdspladsen, er på vej hjem eller til familiefest.

Motivation er nødvendigvis ikke et problem, det klarer videnarbejderen helt selv, men der dukker nogle andre problemer op, som lektor, ph.d. Peter Holdt Christensen (Institut for Ledelse, Politik og Filosofi) kigger på i sin nye bog fra Hans Reitzels Forlag.

Videnarbejderen skal nemlig acceptere, at han ikke altid kan tilrettelægge arbejdet efter eget ønske, men at han også skal arbejde i organisationens retning og sågar arbejde sammen med andre. I bogen beskæftiger Peter Holdt Christensen sig således med motivation i forhold til koordinering og samspil, og her dukker der en række problemer op.

Peter Holdt Christensen går primært teoretisk til værks i analysen af, hvad videnarbejde er, hvad motivation er og dermed hvad motivation i videnarbejde er. Bogen indeholder også praktiske eksempler.

Bogens målgruppe er både kandidatstuderende og praktikere i et efteruddannelsesforløb. Fx studerende på et videregående modul om organisationsteori i et nutidigt perspektiv og praktikere, der enten gennem et efteruddannelsesforløb eller gennem egen interesse ønsker at forstå og blive inspireret til sammenhængen mellem motivation og videnarbejde.

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/29/2013