International profil

På CBS er du omgivet af mange nationaliteter, og har undervisning med et internationalt perspektiv. Du kan tage et semester på udveksling, læse en dobbeltgrad eller tage i praktik i udlandet. Læs mere om de mange muligheder du har for at skabe en international profil her.

International hele vejen rundt

Med mere end 21.000 studerende på campus kan du være helt sikker på at møde mennesker fra hele verden. Du bliver en del af et divers campus med studerende, undervisere og ansatte fra mere end 50 forskellige nationaliteter. Du vil helt sikkert høre andre sprog end dansk, når du er på campus.  

Som studerende er er mange forskellige måder, du kan lære nye kulturer at kende på. Igennem dit gruppearbejde lærer du at arbejde i et interkulturel miljø. Undervisere og gæsteundervisere skaber en international faglig oplevelse. Og ved at engagere dig i studiemiljøet skaber du dit eget internationale netværk.

Uddannelser med internationale perspektiver

CBS er international på mange måder. Der er uddanneler udelukkende på engelsk, uddannelser udelukkende på dansk og endda uddannelser, hvor du kan fokusere på et helt tredje sprog. Uanset hvilket sprog du tager din uddannelse på, kan du være sikker på, at der også på den uddannelse vil være et international perspektiv til de emner, du lærer om.

På Finance and Investments ser du på hvilke lokale fordele forskellige lande har for global konkurrence. På cand.merc.(jur.) lærer du, hvordan man driver virksomhed inden for EU. På Data Science lærer du om værdiskabelse i globale forsyningskæder

På CBS er din undervisning baseret på den nyeste forskning. En stor del af forskningen foregår på engelsk, hvilket betyder, at selv hvis du læser på en dansksproget uddannelse, vil du arbejde med tidsskrifter, bøger og andet undervisningsmateriale på engelsk.

Et internationalt studieliv

Studerende fra alle uddannelser og baggrunde mødes i de mere end 100 forskellige studenterorganisationer på CBS. Ved at engagere dig i studielivet på CBS, får du god mulighed for at udvide dit eget internationale netværk.

Du kan også blive en del af de International Student Ambassadors (ISA), melde dig som buddy for udvekslingsstuderende eller blive en del af exchange crew. Hvis du leder efter et internationalt studieliv, så finder du det på CBS.

Gruppearbejde er også en hel central del af studielivet på CBS. Med tusindvis af internationale studerende vil du arbejde sammen med studerende fra hele verden og få praktisk erfaring med tværkulturelt teamwork. Selv på de dansksprogede uddannelser vil du møde masser af studerende fra de andre nordiske lande.

Udveksling og international praktik

Mange kandidatstuderende tager på udveksling på deres tredje semester. Når du tager på udveksling, læser du dine valgfag på et universitet i udlandet.

CBS samarbejder med mere end 300+ universiteter i over 50 lande, så muligheden for at rejse hvor end du vil, er stor. Hvis du synes udveksling lyder spændende, er det den ideelle mulighed for at opleve det at bo i et andet land, samt studere på et andet universitet. 

Du kan finde en liste over samtlige partneruniversiteter her.

På nogle uddannelser har du også mulighed for at tage i praktik på dit tredje semester. Mange virksomheder rundt om i verden tilbyder praktikophold – også mange af de store internationale virksomheder i Danmark. Et internationalt praktikophold er endnu en måde du kan skabe en international oplevelse på CBS.

CBS Summer University

CBS Summer University blev etableret i 1999, og tiltrækker omkring 2300 studerende fra mere end 50 lande til CBS hver sommer. Det er både udvekslingsstuderende, freemovers, studerende fra CBS og andre danske universiteter samt folk fra erhvervslivet, der gerne vil udbygge deres viden og færdigheder.

Som CBS-studerende kan du læse valgfag på Summer University. Det er en god mulighed for at netværke og lære sammen med studerende og undervisere fra hele verden.

Læs mere om CBS Summer University her.

CEMS og Dobbeltgrad

CEMS er en sammenslutning af verdens førende business schools, der sammen tilbyder en CEMS Master's in International Management (MIM). Når du afslutter dine studier, vil du således både have en kandidatgrad fra CBS og en CEMS-grad i International Management.

Læs mere om CEMS, de forskellige partneruniversiteter og hvordan du søger her.

Når du læser en dobbeltgrad, betyder det, at du læser to kandidatuddannelser parallelt på to internationalt anerkendte institutioner på den samme tid det normalt tager at opnå en enkelt grad.

Læs mere om dobbeltgrad, de forskellige partneruniversiteter og hvordan du søger her.

 

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 04/01/2024