Afvist?

CBS har også i år flere ansøgere end pladser på vores kandidatuddannelser, og derfor er mange ansøgere desværre blevet afvist. Hvis du er afvist, kan du her læse om, hvad du kan gøre nu.

06/06/2024

Billede af mennesker omkring Kilen
Foto: Bjarke MacCarthy

CBS har som tidligere år mange flere ansøgere, end vi har studiepladser. Derfor har vi desværre været nødt til at afvise mange ansøgere. 

Hvis du er blevet afvist, skyldes det sandsynligvis, at: 

  • der har været flere kvalificerede ansøgere, end der er pladser
  • du ikke opfylder de faglige adgangskrav til uddannelsen
  • du ikke har sendt tilstrækkelig dokumentation i tide

Du kan læse mere om årsager til afvisning, og hvad du kan gøre på cbs.dk under Kandidat > Optagelse > Svar på din ansøgning

INGEN LEDIGE PLADSER

Du kan desværre ikke søge optagelse på ledige pladser, da CBS ingen ledige pladser har i år. Der er derfor ikke en sen ansøgningsrunde i august. Det er heller ikke muligt at bytte din plads til en anden uddannelse.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL SVARET PÅ DIN ANSØGNING?

Hvis du har spørgsmål til svaret på din ansøgning, kan du sende en mail til CBS Admissions på graduateadmission@cbs.dk

Vi svarer så hurtigt, vi kan, men vi modtager mange spørgsmål inden for en meget kort periode, så hav en smule tålmodighed.

Du er også velkommen til at ringe til os på:

  • Telefon 3815 2764 
  • Mandag 10. juni kl. 10.00-15.00  
  • Tirsdag 11. juni kl. 10.00-15.00  

Bemærk dog, at vi kun kan kommentere på din specifikke ansøgning eller træffe beslutninger, hvis du skriver en mail til CBS Admission på graduateadmission@cbs.dk 

HVAD SÅ NU?

Det er ærgerligt at blive afvist og derved ikke i denne omgang komme ind på det studie, du har søgt. Har du en plan B, kan det hjælpe dig til at se, hvilke muligheder du har nu.

Du kan overveje, om du vil:

  • søge ind på et andet universitet i år: tjek om andre universiteter har en sen ansøgningsrunde på deres respektive hjemmesider.
  • søge ind på CBS igen til næste år: du skal først og fremmest sikre dig, at du opfylder adgangskravene. Læs mere på Er du kvalificeret? Du skal også være opmærksom på, at på de fleste kandidatuddannelser er det at opfylde adgangskravene ikke en garanti for at blive optaget. Find ud af, om du kan forbedre dine chancer på Hvordan forbedrer du dine chancer? 

Du må også gerne skrive os en mail og spørge, hvorfor du ikke kom ind, men det kan være svært at give et præcist svar. Det skyldes, at du bliver vurderet i forhold til de øvrige ansøgere, og det er umuligt at sige, hvordan feltet ser ud til næste år.

Andre muligheder for at læse på CBS

CBS tilbyder mange forskellige uddannelser og kurser. Du har derfor også andre muligheder for at læse på CBS. 

Bemærk dog, at det ikke vil forbedre dine chancer for optagelse på en kandidatuddannelse senere hen. Du skal derfor se det som et alternativ til at læse en kandidatuddannelse. De fleste af disse muligheder er med egenbetaling. 

På CBS kan du også læse:

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 06/06/2024