Forskningshistorier

 • 25.11.22
  Forskere fra 15 lande har kigget dybt ind i virksomhedernes faktiske lønninger til mænd og kvinder og fundet, at der er lang vej til lige løn for lige arbejde. Også i Danmark. Studiet er publiceret i Nature Human Behaviour med en CBS-forsker som medforfatter.
 • 23.11.22
  Mennesker kan have solidaritet med et sted, hvor beboerne lider, og det får os til at bakke op i ord og handling – også selv om det koster. For eksempel vil vi betale mere for en flybillet, hvis brændstoffet ikke kommer fra Rusland, viser CBS-forskning.
 • 22.11.22
  Nanna Bonde Thylstrup, lektor på CBS, har netop modtaget et af Europas mest prestigefulde forskningslegater, et ERC Starting Grant fra det Europæiske Forskningsråd på ca. 15 millioner kroner. De næste fem år, vil hun udforske og finde nye måder at forstå datatab på.
 • 16.11.22
  HUMpraxis-programmets omdrejningspunkt er at skabe ny viden og konkrete løsninger i forhold til aktuelle udfordringer inden for det sociale område og miljøområdet. To forskere fra CBS, Robin Holt og Christina Juhlin, har derfor modtaget en bevilling på 5.431.382 DKK til deres projekt, KLIMA-DEL.
 • 14.11.22
  Bureaukratisering, travlhedskultur og manglende mening med arbejdet er tilsyneladende emner, som frustrerer flere ansatte. Det stiller krav til ledelsen om forandring, hvis den vil fastholde medarbejderne, påpeger forsker. Han bakkes op af tidligere leder, som selv sagde sit job op.
 • 01.11.22
  Hvordan gør integration, konvergens og økonomisk politik sig gældende i Europa? I denne måneds oversigt over forskningsudgivelser fra CBS kan du blive klogere på netop dette samt mange andre af de emner, der præger forskningens verden lige nu.
 • 31.10.22
  Ni ud af ti virksomheder tilbyder deres ansatte mulighed for hjemmearbejde. Udviklingen udfordrer ledere, men kan håndteres med åbenhed og involvering og det rette mix af tillid og tilsyn, lyder rådet fra forskere
 • 27.10.22
  Hvornår falder inflationen, og hvordan påvirker det os i det lange løb? Professor ved CBS Jesper Rangvid giver os et overblik over dansk økonomi lige nu, og hvor den er på vej hen med den meget høje inflation.
 • 26.10.22
  Den internationale organisation, AACSB, har netop udstedt et særligt kvalitetsstempel til CBS – en såkaldt akkreditering. Den bidrager til, at CBS kan tiltrække de rigtige studerende, forskere og samarbejdspartnere fra hele verden, siger rektor Nikolaj Malchow-Møller.
 • 24.10.22
  Langt de fleste virksomheder er stadig ikke i stand til at forstå data, men det vil ændre sig i den nærmeste fremtid, fortæller lektor Raghava Rao Mukkamala.

Sider