Podcast: Lederens Dilemma

Har du en medarbejder, der mistrives? Skal du holde dig fra fredagsøl med de kolleger, du nu er blevet chef for? Hver uge samler chefredaktør på Børsen Nikolaj Sommer et panel af erfarne ledere og eksperter i studiet. Sammen diskuterer de løsninger på en række ledelsesdilemmaer, lytterne har skrevet ind om. Lyt med, bliv underholdt og inspireret, og få konkrete ledelsesværktøjer, du kan bruge i din hverdag som leder.

CBS ledelsesforskere joiner Børsen på en ny podcast Lederens Dilemma!

Hver torsdag diskuterer ledere og CBS-forskere ledelsesdilemmaer fra den virkelige verden. Panelet vil trække på viden fra forskning samt egne erfaringer.

Lyt til podcasten her!

  

Afsnit

Bøvl med chefkollega, kæresteråd og prioritering af tid

 

Hvad gør man når en ung medarbejder søger kæresteråd? Er det mavefornemmelse eller test og tal, der vægter tungest når der skal ansættes en ny? 

 

I denne podcast bygger Pernille Steen Pedersen, ph.d. og adjunkt på CBS, videre på sin forskning om den yngre generation i arbejdsstyrken, når hun diskuterer dilemmaet om, hvad man skal gøre, når en ung medarbejder søger råd om sit kærlighedsliv.

 

Panelet diskuterer også, hvad der betyder mest, når man ansætter en ny – mavefornemmelse eller test og tal? Og hvordan man håndterer et team med mange konflikter, som chefen bruger meget tid fremfor den daglige drift.

 

Ugens panel: 

 • Louise Gade, executive vicepresident i Salling Group med ansvar for People, Culture & Sustainability.  
 • Ib Enevoldsen, administrerende direktør for Rambøll. 
 • Pernille Steen Pedersen, associeret professor ved CBS, som blandt andet forsker i ledelse og stress. 

Pernille Steen Pedersen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Underløbes af medarbejder, et skridt op ad karrierestigen og utrygge ansatte

 

Hvad gør du, hvis en hvis ansat underløber dig? Eller en fusion skaber utryghed blandt medarbejderne?

 

Lektor ved CBS, Camilla Sløk, går sammen med erfarne ledere fra Falck og Lead+, for at diskutere ledelsesdilemmaer på baggrund af ledelsesforskning og erfaringer fra praksis.

 

Panelet giver også gode råd til, hvordan man bedst tager skridt fra leder af medarbejdere til at være leder af ledere. Og så fortæller panelet også, hvilken egenskab de mener er vigtigt at mestre som leder.

 

Ugens panel:

 • Jakob Riis, topchef Falck
 • Claus Elmholdt, faglig direktør konsulentvirksomheden Lead+, uddannet psykolog og har i mange år rådgivet topchefer og lederteams i både den private og offentlige sektor
 • Camilla Sløk, associate professor og ledelsesforsker ved CBS

camilla_slok_ioa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prissæt møder i kroner og ører, selvledelse og bøvl i privatlivet

 

Hvad gør man, hvis sælgere synes de bruger for lang tid på interne møder i stedet for at sælge og dermed booste deres bonus? Og hvor meget man kan spørge ind til en medarbejders privatliv, når det går ud over arbejdet?

 

I dette afsnit fremhæver Peter Holdt Christensen, lederskabsforsker på CBS, at grænserne mellem privatliv og arbejdsliv er blevet meget mere flydende, og som konsekvens heraf er det mere legitimt for en leder at spørge medarbejderne om deres privatlivet i situationer, hvor privatlivet ser ud til at have indflydelse på medarbejderen præstation på arbejdet. 

 

Panelet giver også gode råd til en leder, hvor medarbejderne i et af hans teams ikke ønsker en ny teamleader, men i fællesskab ønsker at lede afdelingen. Og så kommer panelet også med gode råd til hvordan man får mere gennemslagskraft som leder.

 

Ugens panel:

 • Martin Thorborg, direktør for Dinero og iværksætter
 • Anja Neiiendam, direktør i Center for Ledelse 
 • Peter Holdt Christensen, ledelsesforsker hos CBS 

peter_holdt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Direktøren er brændt varm på en af mine ansatte

 

Hvor går den etiske grænse for at fastholde en kunde, hvad gør man når direktøren ikke vil indse at en chefkollega har stress og hvordan håndterer man en direktør, som tilsyneladende er brændt varm på en yngre medarbejder?

 

Lektor, Frank Bevort, fra CBS dykker ned i ledelsesmæssige udfordringer sammen med ledere fra erhvervslivet, ved hjælp af både forskning og praktisk erfaring.

 

Panelet giver også gode råd til hvordan man håndterer magtkampe, og så runder de også værktøjer, der f.eks. viser ens personlighedsprofil.

 

Ugens panel:

 • Gitte Aabo, tidligere topchef for GN Hearing og Leo Pharma, medlem af en række bestyrelser
 • Sophus Garfiel, departementschef for Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
 • Frans Bevort, ledelsesforsker hos CBS 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidst opdateret: CBS Leadership Centre // 11/04/2024