Historier og nyheder

Velkommen til vores grønne bibliotek. Her findes vores samling af historier og nyheder der har relation til grøn omstilling på CBS. Du finder blandt andet udvalgte forskningshistorier, beskrivelser af nystartede projekter, podcasts og pointer fra web- og seminarer.

Børsen Bæredygtig Masterclass

Du kan nu lærne om virksomheders bæredygtighedsudforderinger - og hvordan man kan løse dem - i  Børsen's Bæredigtig Masterclasses. 

Solarpaneler på Howitzvej

CBS-lokationen på Howitzvej er nu udstyret med solpaneler.
 

Hvordan opnår vi en bæredygtig fødevarefremtid med innovation?

At sikre en bæredygtig fødevarefremtid er en af vor tids største udfordringer. Samtidig er det en stærk drivkraft for innovation.
 

Nye perspektiver på Tour de France

Tour de France

Det er ikke kun rytterne, der har knoklet i de første dage af cykelløbet Tour de France, som i år startede i Danmark. Det samme har en række CBS-forskere fra Consumer and Behavioral Insights Group (CBIG), som brugte den store begivenhed til feltstudier.
 

Introducing START - Centre for Sustainable Agrifood Systems

Decoration

Alle otte universiteter i Danmark er gået sammen om et nyt forskningscenter, der skal skabe tværfagligt samarbejde mellem forskere i Danmark og internationale partnere. Det nye center START - Center for Bæredygtige AgRifood systemer - vil spille en vigtig rolle i udviklingen af ​​fremtidens løsninger til grøn overgang inden for landbrugs- og fødevaresystemer.
 

An introduction to green bonds and trends in the green bond market

Decoration

Bliv introduceret til grønne obligationer fra Sustainable Finance Club på CBS. Artiklen giver indsigt i grønne obligationer og konteksten for at fremhæve og forstå betydningen af den grønne omstilling af virksomheder i hele verden.
 

Uddannelses- og forskningsministeriet: Kortlægning viser markant grøn forskningsindsats i Danmark

decoration

2020 var et godt år for grøn forskning i Danmark. En ny kortlægning af fordelingen af grønne forskningsmidler i 2020 viser, at der i alt er fordelt 4,4 milliarder kroner i 2020 fra både offentlige fonde, private fonde og EU.
 

Launching the Sustainable Procurement Initiative

Decoration

CBS etablerer et fokuseret forskningsinitiativ om bæredygtige indkøb. Formålet med dette initiativ er at få en positiv indflydelse på bæredygtig indkøbspraksis i Danmark ved at studere og bistå danske virksomheder i deres implementering af bæredygtige indkøbsprojekter. Deltag i lanceringen.
 

CBS-ledet partnerskab om energiomstilling og havne som knudepunkter

Decoration

CBS Maritime og Copenhagen School of Energy Infrastructure (CSEI) går sammen med Maritime DTU i et tværfagligt projekt for at undersøge havnes fremtrædende rolle i energiomstillingen til vand og til lands
 

CBS studerende får Power-to-X kompetencer

Decoration

Power-to-X (PtX) bliver hovedtema i undervisningen i 2021-22 på de to største fag på HA og HD på CBS.
 

Virksomhedsregnskaber der understøtter den grønne omstilling

Decoration

Politikerne skal formulere ambitiøse målsætninger og sikre, at virksomheder ikke forsinker eller slører deres klimaoplysninger, når de rapporterer om klimarelaterede risici, og hvordan de påvirker virksomhedens finansielle præstationer, aktiver og forpligtelser. De regnskabsstandarder og den regnskabspraksis, man anvender i dag, tager ikke højde for de udfordringer, der vil være i omstillingen frem mod CO2-neutralitet.
 

Klimaforandring og tekstilbranchen

Decoreation

Ifølge Europa-Parlamentet anslåsdet, at 10% af alle drivhusgasudledninger er relateret til produktionen af tøj og sko. Den globale tekstil- og beklædningsindustri har et betydeligt effekt på miljøet grundet dets store forbrug af energi og vand, kemikalie- og mikrofiberforurening og udfordringer med bortskaffelse af brugt tøj på en miljømæssigt forsvarlig måde.
 

Kan vi innovere os til en CO2-neutral fremtid?

Decoration

Hvordan knytter vi innovation til langsigtede klimamål? Et nyt projekt forankret på CBS skal undersøge, hvad det kræver.
 

Podcast: Grønne temaer i MSC podcast-serie (ENGELSK)

Decoration

Bliv introduceret til de grønne overvejelser vores kollegaer på MSC gør sig. Podcast-serien svarer blandt andet på spørgsmålene; Hvorfor bør virksomheder lytte til ansatte som er aktivistisk engagerede? Hvordan kan man lave bæredygtige krydstogter? Hvordan afslørede pandemien spørgsmål om ansvarlighed på bæredytighedsområdet?
 

Klimaforandringerne er ude efter din kaffe

Decoration

’The paradoxes of climate-smart coffee’ er et nyt femårigt forskningsprojekt mellem Copenhagen Business School, Jimma University, Etiopien og University of Dar es Salaam, Tanzania.
 

Skal FN's 7. verdensmål om bæredygtig energi gentænkes?

Decoration

FN’s 7. verdensmål for bæredygtig udvikling skal lette adgangen til overkommelig, pålidelig, bæredygtig og moderne energiforsyning for hele kloden inden 2030. Men ifølge ny forskning fra Copenhagen Business School går det knap så godt med at planlægge og implementere de strategier, der skal fjerne CO2 fra energikilder på vækstmarkeder, og det sætter verdensmål nr. 7 på prøve.
 

Farvel til grise og køer

Decoration

Der er enormt potentiale i et landbrug uden dyr. Udenlandske virksomheder er langt i forhold til at skabe kød på nye måder, og Danmark bør også udnytte de teknologiske fremskridt, vurderer forsker.
 

Havne udnytter ikke klimatiltag

Decoration

Det kun et fåtal af verdens største havne, der arbejder målrettet med at reducere klimapåvirkning og luftforurening. Det viser et globalt studie fra CBS Maritime, hvor forskere har undersøgt 93 af de største havne. I en kronik i brancheavisen Søfart fortæller forskerne om deres resultater.
 

REFLOW - hvordan skal fremtidens byer se ud?

Decoration

Projektet REFLOW har en helt ny tilgang til cirkulær økonomi i storbyer og et særligt fokus på social inklusion.
 

Innovative sustainable urban last-mile: small vehicles and business models (i-SMILE)

Decoration

Et nyt forskningsprojekt ser nærmere på last-mile-leverancer med fokus på bæredygtige valg. Nordic Innovation har finansieret det treårige projekt.
 

How a crisis changes the way companies account for the social & environmental impact of their actions

Decoration

I sin nyudgivne publikation undersøger Muhammad Al Mahameed, hvordan en krise som en pandemi, eller de udbredte protester og konflikter i Det Arabiske Forår, ændrer den måde, virksomheder engagerer sig i socialt regnskab.

 

Sidst opdateret: Green Transition // 21/09/2022