Forskningshistorier

 • 16.07.24
  Fremtidens eksperter er en serie, hvor vi i kort format præsenterer nogle af de yngre forskere på CBS. Hvad forsker de i, og hvem er de? I dag møder vi ph.d.-studerende Julian Gerard Blaauw-Mølbæk fra Institut for International økonomi, politik og business
 • 10.07.24
  Fremtidens eksperter er en serie, hvor vi i kort format præsenterer nogle af de yngre forskere på CBS. Hvad forsker de i, og hvem er de? I dag møder vi ph.d.-studerende Anne Toldbod Jakobsen fra Institut for Afsætningsøkonomi.
 • 03.07.24
  Tusindlappen udfases, og der er nye pengesedler på vej. Men i virkeligheden vil den proces sætte yderligere skub i den digitale økonomi, påpeger professor.
 • 20.06.24
  Adjunkt fra CBS, Megan Tobias Neely har netop modtaget en af de eftertragtede Sapere Aude-bevillinger. Hun vil forstå de forskere, der står bag AI-teknologien – en undersøgelse, der skal gøre os klogere på, hvordan AI vil påvirke vores fælles fremtid.
 • 19.06.24
  EM i fodbold er i fuld gang. Under den tilsvarende turnering i 2021 genvandt danskerne kærligheden til fodboldlandsholdet. Cheftræner Kasper Hjulmand vandt samme år prisen som årets leder. Hans strategi? Han talte til vores følelser.
 • 17.06.24
  Hvordan skal de nyeste tendenser hos kriminelle imødegås? Er svaret mere teknologi? Mere viden? Nye arbejdsmetoder? Og tager alle nok ansvar? Alt er i spil, når private virksomheder, offentlige myndigheder og den akademiske verden sætter hinanden i stævne på CBS for at diskutere bekæmpelse af hvidvask.
 • 11.06.24
  Den 1. juni markerede slutningen på et seks uger langt valg i verdens største demokrati. Optællingen af i alt 642 millioner stemmer leverede et lettere overraskende resultat. Statsminister Narendra Modis parti BJP står med 240 mandater stik imod enhver forventning til at miste sit flertal i det indiske parlament.
 • 07.06.24
  CBS-institut modtager eftertragtet MSCA Doctoral Networks koordinator-projekt til at uddanne og specialisere ph.d.-studerende inden for skalerbarhed af sociale virksomheder.
 • 07.06.24
  Copenhagen School of Energy Infrastructure (CSEI), som hører under Økonomisk Institut ved CBS, modtager to bevillinger fra de eftertragtede Marie Skłodowska-Curie Doctoral Networks. Som en del af disse bevillinger vil CSEI byde to nye ph.d.-studerende velkommen i 2025.
 • 04.06.24
  Anne Mette Møller, lektor ved Institut for Organisation, og Thomas Poulsen, lektor ved Institut for Regnskab, er blevet udnævnt til CBS Executive Fonden Associate Professors for en 5-årig periode takket være en generøs bevilling fra CBS Executive Fonden. Med udnævnelserne vil CBS styrke sin nationale og internationale position inden for forskning i ledelse og organisation samt corporate governance.

Sider