CBS forskning i Børsen Ledelse

CBS Leadership Centre har etableret et partnerskab med Børsen, hvor CBS-forskere kobler kvalitetsforskning til aktuelle problemstillinger.

En gang om måneden skriver forskere fra CBS en klumme i Børsen, hvor de giver læserne et aktuelt og forskningsbaseret perspektiv på de udfordringer, ledere står med.

 

APRIL: GEOPOLITIK

Klumme: Sådan klarer selskaber sig igennem geopoli­tisk uvejr

Mærsk rejste. Ecco blev, og Carlsberg er først ude af Rusland i 2023. Hvorfor var der så forskellige reaktioner efter invasionen af Ukraine? Og hvad kan erhvervsledere lære af den aktuelle geopolitiske uro i forhold til fremtidige investeringer i udlandet?

Skrevet af Larissa Rabbiosi, Michael Mol og Grazia Santangelo - Professorer på Institut for Strategi og Innovation på CBS

Klummen er baseret på artiklen "Should I Stay or Should I Go? How Danish MNEs in Russia Respond to a Geopolitical Shift" som kan findes her

 

MARCH: TILLID

Klumme: Manglen på fælles forstå­else af tillid gør det svært at få reformerne til at virke

Regeringen vil gennemføre den mest omfattende frisættelse af den offentlige sektor i velfærdssamfundets historie. Men regeringen roder med sine tillidsbegreber, og det er en af grundene til, at det kan blive svært at levere resultater.

Skrevet af Steen Valentin, Lektor på Sustainability Center, CBS Institut for Ledelse, Samfund og Kommunikation. 

Klummen er baseret på bogen "Trust, Power and Public Sector Leadership: A Relational Approach" som kan findes her

 

FEBRUARY: DILEMMAER

Klumme: Dilemmaer er blevet en standar­dud­for­dring – nyt digitalt værktøj kan hjælpe ledere med at træffe den rigtige beslut­ning

Valget mellem flere muligheder er blevet en standardudfordring for ledere anno 2023. Nyt dilemmaindeks kan hjælpe ledere med at træffe den rigtige beslutning, skriver CBS-centerleder og CBS-professor i denne klumme. 

Skrevet af Eva Fog Bruun, Centre Director på CBS Leadership Centre, og Thomas Ritter, Lektor på CBS Institut for Strategi og Innovation

 

 

JANUAR: NORDIC NINE

Klumme fra CBS: “Fremti­dens ledere skal navigere efter ni nye kompetencer”

Hvordan ruster vi de unge til at lede sig selv og andre i fremtiden? I samarbejde med erhvervslivet har CBS defineret ni kompetencer, Nordic Nine, som gør de unge i stand til at navigere i en stadig mere kompleks verden og tage ansvar for virksomhedernes og samfundets udvikling.

Skrevet af Nikolaj Malchow-Møller ogInger Askehave, Rektor and Prorektor på CBS

Sidst opdateret: CBS Leadership Centre // 16/05/2023