Studiestart - bachelor


 

Intro

Når du bliver optaget på en bacheloruddannelse på CBS, bliver du inviteret til at deltage i et introforløb, som ligger i midten/slutningen af august.

Vi anbefaler, at du deltager i introforløbet, da det er en vigtig hjælp til at komme godt fra start. Det er her, du møder dine nye medstuderende og introduceres til studiet og livet på CBS og i København. Du vil blive guidet gennem introforløbet af dine introvejledere, som er erfarne og engagerede studerende.

MERE OM INTRO
Du kan finde mere information om introforløbet på de enkelte uddannelser her, så snart programmet er klar (senest i starten af august):

PDF iconBA i Interkulturel Markedskommunikation

BSc in Business Administration and Digital Management: find programmet på mycbs.dk > Introforløb, når du er optaget

BSc in Business Administration and Service Management: find programmet på mycbs.dk > Introforløb, når du er optaget

BSc in Business Administration and Sociology: find programmet på mycbs.dk > Introforløb, når du er optaget

PDF icon BSc in Business, Asian Language and Culture - International Business in Asia

PDF iconBSc in Business Language and Culture

 BSc in International Business

PDF iconBSc International Business and Politics

BSc in International Shipping and Trade: find programmet på mycbs.dk > Introforløb, når du er optaget.

PDF iconHA Almen Erhvervsøkonomi

PDF iconHA Europæisk Business

PDF iconHA(fil.) - Erhvervsøkonomi og filosofi

HA(jur.) Erhvervsøkonomi og erhvervsjura

HA(kom.) - Erverhvsøkonomi og virksomhedskommunikation: find programmet på mycbs.dk > Introforløb, når du er optaget.

HA(mat.) - Erhvervsøkonomi - matematik: find programmet på mycbs.dk > Introforløb, når du er optaget.

PDF iconHA pro. Erhvervsøkonomi og projektledelse

PDF iconHA(psyk.) - Erhvervsøkonomi og psykologi

MENTOR
Når introforløbet er slut, og undervisningen starter, vil dit hold få tilknyttet en eller flere mentorer, som typisk er studerende på 2. eller 3. år. Mentorerne hjælper dig til at komme godt i gang med studiet og studielivet. I løbet af 1. år vil du mødes med din mentor til gruppesamtaler, hvor du og dine medstuderende vil tale om både de faglige og sociale oplevelser og udfordringer ved at være ny studerende på CBS. Mentorordningen findes på alle bacheloruddannelser på CBS.

Du kan møde nogle af CBS' mentorer på studieliv.cbs.dk
BØGER
Vi anbefaler, at du venter med at købe bøger, til du er startet på uddannelsen – enten i forbindelse med introforløbet eller efter første undervisningsgang. Det skyldes, at undervisningsmaterialet varierer fra år til år, og at du kan risikere at købe forkert materiale, hvis du er for tidligt ude.

Du kan købe bøgerne i boghandlen på CBS: Academic Books eller over internettet. På de fleste uddannelser skal du forvente at bruge 1500 - 2500 kr. i gennemsnit pr. semester på bøger. Prisen kan variere fra studium til studium og fra semester til semester, og nogle studerende vælger at købe brugte bøger for at spare penge.
SKEMA
Før hvert semester eller quarter starter, vil du få et skema over dit holds undervisning. Skemaet ændrer sig fra semester til semester. Du skal selv logge ind og finde dit skema. Derfor kan du ikke se skemaet, før du er optaget og har modtaget information herom fra CBS.
COMPUTER OG LOMMEREGNER
Vi anbefaler som udgangspunkt, at du venter med at købe computer og lommeregner, til du er startet på uddannelsen. Som studerende kan du ofte få særligt gode tilbud på computere og lommeregnere. Der kan også være særlige krav til lommeregnere og computere. Alt dette vil du få information om, når du starter på studiet.

BOLIG
Det kan være svært at finde et sted at bo i København, og CBS kan desværre ikke tilbyde boliger til studerende. Mangler du en bolig i København kan du finde mere information og skrive dig op til kollegier, leje- og ungdomsboliger i København her:

Desuden findes der mange private kollegier i København. Dem finder du nemmest ved blot at google: ”kollegium København”.

Du kan også finde mere information om at finde en bolig på www.ug.dk.

En anden mulighed er at leje et værelse privat. På CBS Campus og på de studerendes intranet kan du finde annoncer, hvor CBS-studerende søger lejere til et værelse. Der findes også flere boligsider på nettet, hvor du kan få kontakt til udlejere. Du bør dog altid være på vagt, når du søger bolig, da der desværre findes fupmagere, der forsøger at leje dig et værelse, der reelt ikke eksisterer.

SU
Du kan først søge om SU, når du er optaget på en uddannelse. Du kan finde mere information på SU's hjemmeside - www.su.dk.
FRA ELEV TIL STUDERENDE
For mange nye studerende er det en stor omvæltning at starte på en universitetsuddannelse. Du vil møde en masse nye mennesker og nye faglige udfordringer. Samtidig skal du lære et nyt sted at kende, nye it-systemer, regler, procedurer og meget andet.

Som universitetsstuderende har du selv ansvar for din uddannelse. Der er hverken mødepligt, årskarakterer eller lektier. I stedet får du en semesterplan, som er det, du som minimum bør læse - og derudover gerne mere. Det forventes, at du forbereder dig til undervisningen, og at du deltager aktivt. Dine undervisere er ikke dine lærere, men derimod sparringspartnere og inspiratorer. Hvad og hvor meget du lærer, afhænger derfor af den indsats, du selv yder.

Studiet består ofte af mange forskellige fag og opgaver, og arbejdsbyrden er sjældent fordelt ligeligt over et semester. Pensum er væsentligt større, end du oplevede det under din gymnasieuddannelse, og det kan virke uoverskueligt. Undervisningen foregår også på flere og andre måder, end du har prøvet før. Også det stiller nye krav til dig som studerende.

Når du starter på et universitet, skal du derfor være forberedt på også at skulle lære at være studerende. Ud over det faglige indhold på uddannelsen, skal du også lære at arbejde selvstændigt, tage initiativ og ansvar, at identificere problemer og finde mulige løsninger. Det betyder, at du skal arbejde med din studieteknik. Bl.a. skal du lære at planlægge og prioritere din tid og opgaver, fag og pensum, så du får plads til både studium, fritid og arbejde. Du må også regne med at skulle udvikle eller lære ny læse- og notatteknik.

Det forventes ikke, at du mestrer alt fra første dag, men at du er bevidst om de nye udfordringer og undervejs lærer at tackle dem. Desuden kan dine medstuderende, mentorer (minus HA(mat.)) og studievejledere være med til at hjælpe dig på vej.
 

 

Sidst opdateret: Student Affairs // 06/08/2018