Alicia

Mød Alicia, en studerende fra HA(kom.) - erhvervsøkonomi - kommunikation

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg har altid vidst, at jeg ville ind på CBS. Jeg valgte specifikt HA(kom.), fordi det virkede som en bred uddannelse, der gennemgik mange emner, jeg fandt interessante som fx ledelse og marketing. Samtidig følte jeg også at uddannelsen åbnede op for en række forskellige karrieremuligheder. Frem for andre kommunikationsuddannelser valgte jeg HA(kom.), fordi uddannelsen også inkluderede de økonomiske og finansielle aspekter af en virksomhed, uden at det vægtede for meget af pensum.  

Hvad synes jeg er det bedste?
Selvom det er et fuldtidsstudie, er der ofte i forbindelse med eksamenerne lange perioder uden undervisning. Dette har givet mig mulighed for at kunne rejse og besøge min familie der pt. arbejder som expats i udlandet. Det betyder, at man kan læse op til eksemerne, hvor som helst i verden.  

Derudover er det faglige niveau på studiet meget højt. Alle er ambitiøse omkring studiet og vil gerne klare sig godt, men samtidig er folk også søde og villige til at hjælpe hinanden når som helst. 

Hvad synes jeg er svært?
I starten af semestret bliver man introduceret til en masse ny viden. Det er ikke altid, at det man lære giver mening i starten, da man stadig mangler en masse kontekst, før man kan forstå det samlede billede. Denne periode kan bringe en smule tvivl, føler jeg. Det er først senere, når man er i stand til at danne sig et overblik over alt, man har lært på faget, at man kan finde sammenhæng mellem tingene, og det hele begynder at give mening og blive interessant. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Man behøver ikke nødvendigvis læse alle bøger fra start til slut. Man kan bruge forelæsningerne som en introduktion, og så bruge bøgerne til at gå mere i dybde med de emner, man har brug for. Det er ofte ikke realistisk, at man kan nå at læse alting, så det er vigtigt at kunne prioritere og organisere sit arbejde derefter. Samtidig er det en god ide at prioritere de øvelsesopgaver, man får til øvelsestimerne, da de giver praktisk erfaring til eksamenerne.  

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Min plan efter studiet er at tage en kandidat, der giver mig adgang til den kreative industri. Ideelt vil jeg arbejde med noget, der giver mig mulighed for at være kreativ og udvikle nye koncepter og ideer, hvad end det omhandler film, produktion, marketing eller noget helt andet. Efter min kandidat satser jeg på at flytte og arbejde i nogle forskellige lande, så jeg kan opleve nye kulturer. En dag i fremtiden håber jeg på at blive selvstændig, når jeg har opnået nok erfaring. 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Tag til forelæsningerne, og tag noter. Så kan du søge efter nøgleord under din eksamensforberedelse og vide specifikt, hvilke tekster du skal gennemlæse. 

Jeg ville også råde til at lære andre folk uden for studiet at kende. CBS er et kæmpe universitet, og der er rig mulighed for at møde nye venner. Jeg har selv fået mange venner uden for HA(kom.), og det er rart at kunne sammenligne, hvad man lærer med andre studier og kunne omgås med andre end dem man ser til dagligt. 

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 28/09/2023