cloioa

Institut for Organisation

Christina
Lundsgaard Ottsen
Ekstern lektor
Mobil
26 82 88 85
E-mail:
clo.ioa@cbs.dk

clo.ioa
Presentation and academic fields

Christina Lundsgaard Ottsen, Ph.D., er ekspert i diversitet og inkluderende ledelse, samt forfatter til bogen "Biasbevidst Ledelse," der handler om at sætte diversitet i spil for at træffe bedre beslutninger.

Med en baggrund i kognitiv psykologi og omfattende forskning i hukommelse, tilbyder Christina dybtgående indsigt i de psykologiske mekanismer bag bias. Ud over hendes ph.d. i tværkulturel diversitet, har Christina gennemført en post.doc i organisationspsykologi. Hun er ekstern lektor på CBS og tilknyttet som seniorforsker i tænketanken EQUALIS.

Siden 2019 har Christina dedikeret sin tid at hjælpe organisationer med lederudvikling og hun fungerer som DEI ekspert for flere konsulenthuse. Senest har Christina grundlagt CoHera Consult, hvor hun arbejder strategisk med diversitet, biasbevidst ledelse og bæredygtige beslutningsprocesser.

Cohera

ResearchGate

Professional and/or academic experience

Christina bruger sin erfaring fra både forskning og konsulentbranchen for at understøtte ledelsesudvikling ved at sætte diversitet i spil og styrke kvaliteten i beslutningsprocesser. Hun udbreder konkret viden og værktøjer fra sin bog gennem strategisk rådgivning, foredrag, workshop, webinar, paneldebat m.m.

Metoder fra bogen "Biasbevidst Ledelse" kan gøre jer klogere på, hvordan I kan få diversitet og inklusion til at fungere som en grundsten i ledelsesudvikling ved at reducere bias, øge psykologisk tryghed og skabe et bedre og dybere beslutningsgrundlag. Temaerne inkluderer:

•    Bæredygtige beslutninger med kollektiv intelligens
•    Intellektuel ydmyghed gør dig til en inkluderende leder
•    Kulturel intelligens og modtagerrettet kommunikation
•    Ledelse fra tavshed til psykologiske tryghed
•    Gruppedynamikker og magtens mønstre
•    Mekanismer bag bias hos både mennesker og maskiner

Biasbevidst Ledelse er anbefalet af Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet til inspiration for organisatoriske tiltag og Børsen's Henrik Ørholst skriver "Fremragende skrevet - en bog, som rammer direkte ned i diskussionen om, hvordan ledelse udøves, og hvordan ledelsesgrupper bliver sammensat. Den indeholder mange interessante og relevante budskaber, som bør læses i toppen af dansk erhvervsliv."

Pedagogical experience/method skills/supervision

Ud over organisationspsykologi, ledelse og HRM underviser Christina i emner af social karakter (fx mangfoldighed, inklusion, biasbevidsthed, bæredygtighed, adfærdspsykologi, motivation, etisk digitalisering og kultur). Hun vejleder hovedsageligt afhandlinger inden for området diversitet, inkluderende ledelse og bias i beslutningsprocesser.

I 2016 gennemførte Christina Lundsgaard Ottsen adjunktpædagogikum fra Aarhus Universitet. Hendes undervisningserfaring er hovedsageligt fra Institut for Psykologi, men hun har også boet i Mellemøsten og undervist på Qatar University. Desuden har hun forelæst for ledere på SDU's master i Offentlig Ledelse (FMOL). Hun underviser lige godt på dansk og engelsk.

External link