Line

Mød Line, en studerende på cand.merc.(kom.)

Hvorfor valgte jeg min uddannelse (og CBS)?
Jeg har både læst HA(kom.) og nu Cand.merc.(kom.) på CBS. Fælles for begge uddannelser er, at de har givet mig en bred faglighed inden for både økonomi og kommunikation. Jeg føler mig derfor ikke begrænset i forhold til, hvordan mere specialiserede uddannelser ville stille mig.

Jeg har altid været lidt vægelsindet omkring mine fremtidsmuligheder, hvorfor en uddannelse som kunne åbne mange døre, var vigtig for mig. Med Cand.merc.(kom.) føler jeg, at jeg vil kunne arbejde inden for et stort felt af både jobs og fagområder.

Hvad er det bedste ved min uddannelse?
Det bedste ved Cand.merc.(kom.), og også grunden til at jeg valgte netop denne kandidat, er, at man selv har stor indflydelse på den faglige retning. Både specialiseringen på andet semester og valgfagene på tredje semester gjorde, at jeg selv kunne tilvælge netop de fag og områder, som jeg fandt mest interessant. Dette spillede en stor rolle for mig, da jeg ikke kunne finde andre overbygninger med samme fleksibilitet og/eller med en overvægt af fag, som interesserede mig.

Hvordan oplever jeg den faglige niveauforskel mellem min bachelor- og kandidatuddannelse?
Det har for mig ikke været en hård overgang mellem bachelor og kandidat, men det er tydeligt, at de metodiske overvejelser spiller en væsentlig større rolle på kandidatniveau. Det har været forskelligt fra fag til fag, hvor stor niveauforskellen har været.

I nogle fag har man klart mærket, at det var en overbygning af tidligere fag, da man nu skulle forstå den større kontekst omkring de enkelte teorier, mens andre fag, der handlede om noget, man ikke tidligere havde lært, mindede mere om undervisningstilgangen fra bacheloren.



Hvad er de største udfordringer på min uddannelse?
Jeg har ikke førhen reflekteret over de udfordringer, jeg måtte have på min uddannelse, men måske min største udfordring er min til tider manglende motivation til dele af studiet. Det er ikke en uddannelse, jeg har brændt for, men snarere et trinbræt for mit fremtidige jeg. Jeg tror, jeg lærer bedst ved at bruge tingene i praksis og ikke kun ved at høre det i forelæsningslokalet, hvorfor jeg altid har prioriteret og værdsat at have et studiejob ved siden af. Det er dog uden tvivl rart at have rygsækken fyldt med viden, som man kan trække på.

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Jeg ville gerne have vidst, at man så tidligt på kandidaten skulle begynde at overveje sit speciale. Jeg havde troet, at alt der vedrørte speciale hørte til 4. semester. Det overraskede mig derfor meget, at vi allerede på 2. og 3. semester havde undervisning om specialet, og at man midt under 3. semester skulle finde sit emne, vejleder og generelt have styr på specialeprocessen. Kandidaten går meget hurtigt, og man føler derfor, at man blot er startet, når man når til at skulle skrive sit speciale.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Det må tiden vise. Jeg føler mig ikke begrænset af min uddannelse, men føler at den kan åbne mange døre. Lige nu går jeg med overvejelse om enten at søge et graduate program hos en større dansk virksomhed, søge ind på Hærens Officersskole, blive i mit nuværende arbejde hos Forsvarsministeriets kommunikations- og presseafdeling eller søge et helt nyt udfordrende job med en ny uddannelsestitel på CV'et. Mulighederne er mange.

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Det er hverken farligt eller forfærdeligt at læse direkte videre på en kandidatuddannelse. Hvis man, ligesom jeg gjorde, går og overvejer, om man skal have et sabbatår mellem bachelor og kandidat, fordi du har hørt, det er hårdt at læse direkte videre, vil jeg blot sige, at det ikke er så slemt. Tværtimod kan jeg her på den anden side ikke have forestillet mig at træde ud af systemet og så skulle vende tilbage igen på ny - selvom det for mit vedkommende var Corona, der besluttede for mig.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 02/05/2023