Cecilie

Mød Cecilie, en studerende på Human Resource Management

Hvorfor valgte jeg min uddannelse (og CBS)?
Jeg valgte at søge ind på HRM på CBS, da jeg i lang tid har drømt om at arbejde med human ressources. Jeg havde forinden hørt, at HRM-uddannelsen er en blanding af studerende fra forskellige uddannelser, hvilket jeg kunne se meget læring i, da vi alle har forskellige kvalifikationer. Derudover havde jeg hørt rigtig meget godt om CBS, og jeg havde lyst til at prøve at være en del af en større skole, da jeg kommer fra et lille campus i Esbjerg. 

Hvad er det bedste ved min uddannelse?
Det bedste ved min uddannelse er, at der bliver taget fat i hele HR-paletten, det vil sige alt fra rekruttering, afskedigelse, jura etc. Jeg oplever derfor, at der er noget for alle. Samtidig med dette når uddannelsen bredt rundt om HRM, hvilket jeg synes er rigtig fedt.

Derudover nyder jeg at læse på et studie, hvor vi alle deler den samme passion for arbejdet med HR. Af denne grund er det enormt givende at tale og spare med sine medstuderende, fordi passionen er den samme.

Hvordan oplever jeg den faglige niveauforskel mellem min bachelor- og kandidatuddannelse?
Jeg oplever, at der er meget at læse. Det synes jeg også, at der var på bacheloren. Det faglige niveau er højt, hvilket jeg synes er udfordrende, men samtidig også fedt, da jeg godt kan lide at blive udfordret.

Derudover tror jeg, at det er lidt en anden oplevelse at læse en kandidat, man f.eks. ikke har retskrav på. Kandidatuddannelsen er ikke på samme måde "bare" en fortsættelsen af bacheloren, og derfor begynder man på en måde lidt forfra, dog starter alle mere eller mindre samme sted.

Hvad er de største udfordringer på min uddannelse?
Det er helt sikkert læsningen, fordi der er meget, og størstedelen er på engelsk. Dog har vi på min årgang lavet en notekreds for at hjælpe hinanden igennem læsningen, hvilket jeg oplever gør studiet og eksaminerne meget mere overskuelige. 

Jeg oplever, at selv hvis man ikke har læst, så er undervisningen meget givende. Af denne grund prioriterer jeg at komme til alt undervisning, og det vil jeg kun anbefale andre at gøre. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Jeg havde et år mellem bacheloren og kandidaten, hvor jeg arbejdede fuldtid i en HR-afdeling, hvilket jeg virkelig fik meget ud af. Jeg oplever, at jeg får langt mere ud af studiet, da jeg kan relatere det til det virkelige arbejdsliv og samtidig stille mig kritisk over for teorierne. Derfor vil jeg anbefale andre, der overvejer HRM-uddannelsen, at få et studiejob, der relaterer sig til HR, da jeg har oplevet at få meget mere ud af uddannelsen på baggrund af dette.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Jeg brænder meget for flere dele af HR, men særligt rekruttering synes jeg er spændende, fordi jeg elsker at møde nye mennesker. Af denne grund har jeg valgt en praktikstilling, hvor jeg kommer til at sidde meget med search af kandidater på LinkedIn, så jeg kan finde ud af, om det er dét, jeg gerne vil arbejde med.

Jeg drømmer på nuværende tidspunkt om at ende i en HR Business Partner-stilling i en virksomhed, der gør en stor forskel for andre. 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede, så skulle det være: sørg for at få en rolig start på studiet. Jeg havde en presset boligsituation og flytning, sommerskole og fuldtidsjob, inden jeg startede, hvilket gjorde min start på studiet meget presset. Derfor vil jeg anbefale alle at skære lidt ned i arbejdstid eller andre ting i forbindelse med studiestart, så man kommer rigtig godt fra start.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 11/07/2023