Guide til ansøgningsportalen

Her kan du finde information om, hvordan du logger ind på ansøgningsportalen og opretter en ansøgning som meritstuderende og enkeltfagsstuderende.

Sådan logger du på ansøgningsportalen

Der findes forskellige indgange til ansøgningsportalen. Se spørgsmålene nedenfor og vælg den indgang, der passer bedst til din situation.

Har du et login som studerende ved CBS?

Du skal kun logge ind på denne måde, hvis du er aktiv studerende på CBS. Du er ikke aktiv studerende, hvis det er mere end en måned siden, at du sidst var tilmeldt et studie eller et fag.

 • Vælg "Copenhagen Business School" på den liste, der kommer frem
 • Når du har valgt "Copenhagen Business School", bliver du sendt videre til CBS's loginside. Indtast dit CBS-brugernavn og password
Har du tidligere oprettet dig som bruger på ansøgningsportalen?

Hvis du tidligere har oprettet dig som bruger på ansøgningsportalen, skal du logge ind som selvoprettet bruger med din e-mail og password.

Har du glemt dit password, har kan du få tilsendt et nyt, når klikker på knappen "Log ind som selvoprettet bruger".

 

Har du IKKE MitID eller login som studerende?

Når du opretter dig som bruger, bliver du bedt om en række oplysninger:

 • Navn
 • Nationalitet
 • E-mailadresse
 • Dokumentation for identitet (kopi/billede af pas eller kørekort
 • CPR-nummer (hvis du ikke har et dansk CPR-nummer, vil du blive bedt om at oplyse din adresse)

Når du har indtastet ovenstående oplysninger og gemt dine oplysninger, sender systemet en mail med et aktiveringslink til den e-mailadresse, du har angivet. Vær opmærksom på, at mailen evt. kan blive fanget af dit spamfilter.

Du skal klikke på aktiveringslinket i mailen, hvorefter du vil blive bedt om at lave et password til ansøgningsportalen.

Du logger ind med din e-mailadresse og dit selvvalgte password til ansøgningsportalen ved igen at gå ind på ansøgningsportalen og derefter vælge "Log ind som selvoprettet bruger".

 

Sådan opretter du en ansøgning

Når du er logget på ansøgningsportalen, skal du i gang med at oprette din ansøgning. Det første, du får vist, er 3-4 faneblade. Fanebladet "Brugeroplysninger" er kun synligt for selvoprettede brugere.

Beskrivelse af faneblade:

1. faneblad: Opret ansøgning
 • Dit navn, CPR-nummer og e-mailadresse står øverst på siden
 • Under "Vælg uddannelsessted og uddannelse" og "Institutionsnavn" vælger du Copenhagen Business School

  Enkeltfag som gæstestuderende: vælges, hvis du er indskrevet på en anden uddannelsesinstitution, og efterfølgende skal have meritoverført de fag, du tager på CBS til dit eget studie.

  Tomplads: vælges, hvis du ønsker at læse enkeltfag på CBS, som du selv betaler for.

Klik derefter på "Søg". Du ser nu en liste over de uddannelsestyper, du kan ansøge

 • Vælg nu enten fag på bachelor eller fag på kandidat ved at sætte hak yderst til venstre
 • Klik derefter på knappen "Videre til oprettelse af ansøgning"
 • I næste skærmbillede skal du angive din nationalitet. Du går videre i processen ved at klikke på knappen "Videre til oprettelse af ansøgning"
 • Du får vist en proceslinje, som viser de forskellige trin du skal igennem, inden du kan sende din ansøgning.
  Bemærk: Vær opmærksom på, at du ikke kan navigere frem og tilbage i processen ved bruge af pil frem og tilbage i browseren. I stedet for skal du bruge proceslinjen. Proceslinjen kan have færre punkter end vist her:

Ikke EU/EEA-borger
Bemærk, hvis din nationalitet hverken er dansk eller nordisk, skal du dokumentere, at du har opholdelsestilladelse i Danmark. Du skal bruge dokumentationen senere i ansøgningen.  

Forklaring til udvalgte trin i proceslinjen

Person
I dette trin vil nogle data være indhentet automatisk. Du skal dog angive et telefonnummer og din privatadresse, som du kan kontaktes på.

Du vil bliver præsenteret for forkortelserne WAYF, MAN og DANS. Dette betyder enten, at dine oplysninger allerede er hentet via forskellige systemer (WAYF og DANS), eller at du selv skal oplyse dem manuelt (MAN). 

Krav og forudsætninger
Hvis du søger som meritstuderende, bliver du nu bedt om at uploade din forhåndsgodkendelse. Hvis du endnu ikke har modtaget din forhåndsgodkendelse, så vælg muligheden "Eftersendes senere". Hvis du vælger denne mulighed, vil du senere modtage en e-mail om, hvornår du vil kunne tilgå din ansøgning og uploade forhåndsgodkendelsen. Det er et krav, at du har forhåndsgodkendelsen før semesterstart.

Hvis du søger som enkeltfagsstuderende (tompladsstuderende), vil du ikke blive bedt om en forhåndsgodkendelse.

Nationalitet
Hvis du har angivet, at du ikke er dansk, nordisk, fra EU/EØS eller Schweiz, men du har opholdstilladelse, vil du blive bedt om at uploade dokumentation.

Andet
Nu bliver du spurgt om, hvor mange fag du ønsker at ansøge om, og her er det vigtigt, at du kun skriver tallet 1, 2, 3 eller 4. Hvis du er meritstuderende, må du kun vælge det antal fag, som du kan få meritoverført til dit studie.

Du skal nu angive, hvilke fag du ønsker at søge om optagelse på:

 • Du kan vælge op til 8 prioriteter. Fagene bliver fordelt ved lodtrækning i prioriteret rækkefølge.
 • Hver prioritet skal angives med FAGKODE, fx BHAAV2389U eller CCMVV1583U. Det kan være en god idé at copy-paste koden direkte fra hjemmesiden.
  Bemærk: nogle steder står koden med en forstavelse BA- eller KAN- fx BA-BHAAV2389U eller KAN-CCMVV1583U. Denne forstavelse skal IKKE med i ansøgningen. 

Du finder alle de fag, der udbydes i det givne semester på cbs.dk. Se fag på bachelorniveau eller fag på kandidatniveau.

Du kan ikke søge om plads på fag, der står som "cancelled" eller "closed for further enrollment".

Vis din ansøgning
Her du kan du se og tjekke, hvad du har angivet og uploadet til din ansøgning.

Send din ansøgning
Her sender du ansøgningen elektronisk til CBS ved at klikke på knappen "Send ansøgning".

Når ansøgningen er sendt, kan du ikke længere redigere i den, med mindre sagsbehandleren sender den tilbage og beder om mere information. Du kan dog stadig se og læse alle ansøgninger, du har sendt under trinnet "Se status på ansøgninger".

2. faneblad: Se status på ansøgninger

Hvis du ikke tidligere har oprettet nogen ansøgninger, er siden tom. 

Hvis du tidligere har oprettet en eller flere ansøgninger, kan du se dem her, og du har mulighed for at følge allerede indsendte ansøgninger.

3. faneblad: Beskeder

Her har du mulighed for at læse beskeder fra sagsbehandlere.

4. faneblad: Brugeroplysninger (kun synligt for selvoprettede brugere)

Dette faneblad er kun synligt for selvoprettede brugere.

Her finder du oplysninger om dig selv, og du har mulighed for at ændre din adgangskode til ansøgningsportalen.
 


Spørgsmål?

 • Har du spørgsmål til ansøgningsportalen, kan du kontakte CBS IT support på: help@student.cbs.dk 
 • Har du har spørgsmål til indholdet i din ansøgning, er du velkommen til at kontakte Student Affairs på: valgfag@cbs.dk 
Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 06/12/2023