Coronakrisen - find en ekspert

Historiske kursfald på aktiemarkeder, lukkede landegrænser og pressede virksomheder. Coronavirussen har ramt den globale økonomi. Her er en liste over relevante forskere fra CBS, som kan give et samfundsvidenskabeligt perspektiv på krisen.

06/03/2020

troels-michael-lilja.jpg

Lektor Troels Michael Lilja - CBS LAW
Kontakt: 38153829 - til.law@cbs.dk

• Insolvens/konkursret, om force majeure ift. afholdelse af generalforsamlinger/bestyrelsesmøder samt ift. økonomisk kriminalitet i forbindelse med kriser.
  • Udskydelse af generalforsamlinger, udbyttebetalinger mv.

soren.jpg

Professor Søren Sandfeld Jakobsen - CBS LAW
Kontakt: 38152693 - ssh.law@cbs.dk

• Kontraktuelle og erstatningsmæssige spørgsmål i kølvandet på aflysninger af fx store sportsbegivenheder, musik- og filmfestivaller, filmproduktioner mv.
  • Fortolkning og rækkevidde af force majeure-bestemmelser.

(Afventer portrætfoto af Marie-Louise Holle)
Lektor Marie-Louise Holle - CBS LAW
Kontakt: 38152581 - mh.law@cbs.dk

• Kontrakter, offentlig-privat samarbejde og det offentlige ansvar, herunder skade og erstatning ifm. Corona.

jesperrangvid.jpg

Professor Jesper Rangvid - Institut for Finansiering
Kontakt: 3815 3784 - jr.fi@cbs.dk

• Det finansielle marked og makroøkonomi
  • Recession som følge af coronakrisen

nielswestergaard-nielsen.jpg

Professor Niels Westergård-Nielsen - Institut for Regnskab, Center for Corporate Governance
Kontakt: 3815 2378 - non.ccg@cbs.dk

• Har i flere årtier studeret det danske arbejdsmarked, tab af arbejdspladser og jobskabelse på baggrund af registerdata.
  • Desuden har Niels Westergård-Nielsen studeret effekten af finanskrisen 2008 på virksomheder, selvstændige og ansatte.

battista_severgnini_.jpg

Lektor Battista Severgnini – Økonomisk Institut
Kontakt: 3815 2599 – bs.eco@cbs.dk

•    Sammenhængen mellem epidemier og handel på tværs af landegrænser.
     Se studiet Epidemic Trade.
•    Battista er italiener og stammer fra Lombardiet.

steffen_andersen_.jpg

Professor Steffen Andersen – Institut for Finansiering
Kontakt: 3815 3495 – san.fi@cbs.dk

•    Adfærdsøkonomi og husholdningsøkonomi.
•    Forfatter til bogen Farligt - Hvordan de fodrer din frygt, og hvorfor du æder det. Bogen leverer
     værktøjer til at holde irrationel frygt fra døren. Død ved terror – eller epidemier - er ekstremt
     usandsynligt. Hvorfor er mennesker mere end villige til at æde frygt, når den bliver tilbudt?

poul_fritz_kjaer.jpg

Professor Poul Fritz Kjær – Institut for Ledelse, Politik og Filosofi
Kontakt: 3815 4281 – pfk.mpp@cbs.dk

•    Effekter på globalisering inklusiv verdenshandel, global økonomi og general gensidig
     afhængighed.
•    Globale og europæiske svar på truslen – internationalt samarbejde og koordinering.

andreas_wieland.jpg

Lektor Andreas Wieland – Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi
Kontakt: 3815 2380 – awi.om@cbs.dk

•    Hvordan forstyrrer risici globale forsyningskæder?
•    Hvilke industrier er særligt udsat?

taraqiansun_.jpg

Post.doc. Tara Qian Sun – Institut for Digitalisering
Kontakt: qs.digi@cbs.dk

•    Hvordan den kinesiske offentligheds brug af digitale teknologier præger regeringens beslutningsprocesser.
•    Qian Sun analyserer lige nu den kinesiske coronavirus-case.
•    Qian Sun er fra Kina.

kimnormannandersen.jpg

Professor Kim Normann Andersen – Department of Digitalization
Kontakt: 3815 2437 – kna.digi@cbs.dk

•    Digital sundhedskommunikation.
•    Den offentlige sektors vanskeligheder ved at navigere i det moderne, synkrone kommunikationsunivers: borger-til-borger news om corona over for den formelle kommunikation fra styrelser og myndigheder, som halter efter den borgerdrevne spredning.
•    Offentlige myndigheder laver aftaler med de "etablerede" medier om, hvad der må kommunikeres, men bliver udfordret af borgernes information fra andre lande og borgere. Der opstår paradokser eksempelvis vedr. rejsevejledninger og hvordan risiko for smitte minimeres.

frans-bevort.jpg

Lektor Frans Bevort – Institut for Organisation
Kontakt: 3815 2986 – fb.ioa@cbs.dk

•    HR-ledere kan spille en stor rolle, når virksomheder skal takle et fænomen som Corona.
•    Frans Bevort har studeret organisationer og arbejdsliv i to årtier og kan give sit bud på, hvordan
     HR-afdelinger skal gå til opgaven.

For mere information kontakt journalist Matilde Hørmand-Pallesen eller presseansvarlig Mikael Koldby

Sidst opdateret: Communications // 25/03/2020