Book presentation: Kapital uden grænser

Hvordan kan verdens ultrarige opretholde deres enorme formuer trods finanskriser og en ofte omfattende beskatning af indkomst, kapitalgevinster og arv?

Monday, November 27, 2017 - 15:00 to 16:30

 

Kapital uden grænser

Program

Introduktion til ”Kapital uden grænser” ved MEP Jeppe Kofod.

Præsentation af ”Kapital uden grænser” ved Professor Brooke Harrington (in English).

Diskussion

 

Moderator:

Institutleder & professor mso

Caroline de la Porte

 

 

 

Hvordan kan verdens ultrarige opretholde deres enorme formuer trods finanskriser og en ofte omfattende beskatning af indkomst, kapitalgevinster og arv? Professor Brooke Harringtons bog ”Capital Without Borders” udkom i 2016, men foreligger nu på dansk med titlen: ”Kapital uden grænser” på DJØF Forlag. Harrington viser hvordan formueforvaltere benytter sig af offshore-banker, skuffeselskaber og trustordninger til at beskytte privat rigdom for milliarder imod at blive beskattet og underlagt regulering.

 

Bogen dokumenterer også, hvordan formueforvalterne selv forsøger at legitimere deres metoder trods overvældende beviser på, at de undergraver staters autoritet og forstærker den globale ulighed. Med forskningen der publiceres her får offentligheden det første unikke indblik i taktikkerne og mentaliteten i en hemmelighedsfuld profession, der kontrollerer kapitalstrømme af enorme dimensioner verden over.

 

 

Bogen bygger på 65 interviews med professionelle formueforvaltere, både fra de traditionelle finanscentre i Europa og Amerika og fra de nyeste skattely, der vokser frem i Afrika, elite, der ved takt og diskretion har dedikeret sig selv til at gøre verdens en procent rigeste endnu rigere. MP Jeppe Kofod, ordfører for Europaparlaments Skattesnydudvalg har skrevet forord til bogen. 

 

 

 

 

 

 

 


 

The page was last edited by: Department of Business and Politics // 09/26/2023