Har du styr på sprogkravet til din kandidatuddannelse?

Der er sprogkrav til alle CBS' kandidatuddannelser. Husk, at du skal opfylde sprogkravet allerede, når du søger ind på en kandidatuddannelse.

23/10/2023

Foto: Bjarke MacCarthy
Foto: Bjarke MacCarthy


Tjek, hvilket sprogkrav du skal opfylde

For at komme i betragtning til at læse en af CBS’ kandidatuddannelser, skal du opfylde et sprogkrav. Afhængig af hvilken uddannelse, du vil søge ind på, skal du opfylde:  

  • Engelsk A
  • Engelsk B
  • Dansk A

Du kan se, hvilket sprogkrav der er til den enkelte uddannelse ved at klikke på uddannelsen her.

Sprogkravet er nødvendigt for at sikre, at du som studerende kan følge med i undervisningen og læsematerialet.

Upload dokumentation for sprogkravet inden ansøgningsfristen

Du skal uploade dokumentation for, at du opfylder sprogkravet i din kandidatansøgning.

Ansøgningsfristen er 1. marts, hvis du er EU-borger.

Bemærk: Hvis du ikke er EU-borger, kan du læse mere om ansøgningsfrister her på cbs.dk.


Skal du tage en sprogtest?

Hvis du ikke allerede opfylder sporgkravet, kan du tage en sprogtest. Vær opmærksom på, at det kan tage noget tid at få svar på din sprogtest, så skriv dig op i god tid. På den måde kan du også få tid til at tage testen flere gange, hvis du ikke opnår det resultatet, du skal bruge første gang.

På siderne om Engelsk A og Engelsk B kan du læse, hvilke tests vi accepterer.

Opfylder du kravet gennem din gymnasiale eksamen?

Det kan være, at du allerede opfylder sprogkravet gennem din gymnasiale eksamen eller bacheloruddannelse. På siderne om sprogtest Engelsk A og Engelsk B kan du se de tilfælde, hvor du ikke behøver at tage en engelsktest, fx hvis du har læst hele din bacheloruddannelse i USA.

Uanset hvad skal du uploade dokumentation for, at du opfylder sprogkravet samtidig med, at du sender din ansøgning. Det er altså ikke tilstrækkeligt, at du er tilmeldt en test, eller at du afventer svar på en test.

Læs mere om, hvordan du dokumenterer sprogkravet.

Fra dansksproget bachelor til engelsksproget kandidat?

Selvom du opfylder sprogkravet, bør du overveje, om du er sprogligt rustet til at tage en hel kandidatuddannelse på engelsk.

Det faglige niveau stiger naturligt fra bachelor til kandidat. Hvis du oveni større faglige krav, også skal klare nye sproglige krav, er det vigtigt at du er godt klædt på.

Det er nemlig vores erfaring, at selv studerende med engelsk på A-niveau kan opleve udfordringer ved at læse en hel kandidatuddannelse på engelsk, hvis de ikke har brugt deres engelsk siden gymnasiet. Du bør derfor overveje, hvad du kan gøre for at forbedre dit engelsk inden studiestart som fx et sprogkursus.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 10/11/2023