Masseadfærd på finansielle markeder får stor bevilling

Det Frie Forskningsråds har uddelt Sapere Aude-forskningsbevilling til lektor Christian Borch fra CBS. Sociologen skal undersøge masseadfærd på de finansielle markeder, som kan lede til ”bobler”

06/06/2013

 

De næste år 3 år skal lektor Christian Borch fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi ved CBS lede et forskningsprojekt om ”Crowd Dynamics in Financial Markets”, som den officielle titel lyder. Bevillingen på 6,7 mio. kroner kommer fra det Frie Forskningsråd.

 

 

Sociolog skal granske adfærd inden for økonomi
Siden 2010 har det Frie Forskningsråd uddelt midler inden for karriereprogrammet Sapere Aude, der sigter at udvikle de dygtigste forskere og styrke dansk forskning. Christian Borch har netop  fået en del af forskningsleder-puljen med henblik på at lave en undersøgelse af, hvordan finansielle markeder er påvirket af ”massetænkning” som ved den finanskrisen.

- Jeg har gennem flere år interesseret mig for, hvordan sociologien har forholdt sig til massefænomener, hvor folk gribes af massens stemning og ledes til irrationel adfærd. Mit nye projekt handler om, hvordan og med hvilke konsekvenser massepsykologisk tankegods er blevet anvendt til at forstå finansielle markeder og deres kollektive, irrationelle dynamikker, siger Christian Borch.

Forskningen forventes at rejse politiske spørgsmål om den hidtidige regulering af de finansielle markeder fx i forhold til investeringsbobler. Der bliver tilknyttet en ph.d., en post.doc. og en forskningsassistent til projektet.

For mere information om bevillingen og projektet kontakt Christian Borch cbo.lpf@cbs.dk
 

Sidst opdateret: Communications // 30/01/2024