Nye navne på CBS

CBS har ansat mere end 650 forskere. Hvert år kommer nye forskere til, og andre får nye opgaver. Mød professor Nanna Mik-Meyer, lektor Thomas Frandsen, professor Juliana Hsuan og professor Tom Kirchmaier.

01/09/2017

Af Anne Katrine Godtfredsen

Professor vender tilbage til "højt til loftet" på CBS

bm0108_nr4_nanna_mik-meyer_-7105_617x347.jpg
Foto: Bjarke MacCarthy/CBS
Nanna Mik-Meyer, professor MSO ved Institut for Organisation.

Nanna Mik-Meyer er tilbage på CBS efter to rigtigt gode orlovsår, som hun har brugt på SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Hun har forsket og ikke mindst færdiggjort bogen ”The power of citizens and professionals in welfare encounters”.
 
Ikke desto mindre har hun savnet CBS – og ikke mindst det ifølge Nanna Mik-Meyer ”høje loft” på CBS, gode kolleger og det at undervise. Så da orloven nærmede sig sin afslutning, var hun ikke i tvivl om, at hun gerne ville vende tilbage. Det gjorde hun i midten af august som professor MSO ved Institut for Organisation.
 
Hun tager en del med til CBS – både erfaring og forskningsprojekter. Helt konkret et projekt om de organisatoriske udfordringer, velfærdsstaten og dens ansatte oplever i mødet med borgere med mange sociale problemer. Og også et forskningsprojekt finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond | Samfund og Erhverv. Projektet ser på, hvordan organisationer håndterer komplekse sociale problemer. Datamaterialet er blandt andet videooptagelser af møder mellem hjemløse borgere på forsorgshjem, forsorgspersonalet og myndighedspersoner fra jobcentre, ydelseskontorer med videre.
 
På CBS håber Nanna Mik-Meyer desuden at bruge sin erfaring som mentor for yngre kolleger på SFI. Arbejdet har handlet om alt fra publicering til at sikre stærke kvalitative designs af forskningsprojekter.
 
I denne sommer er hun igen dykket ned i romaner om campuslivet. Hun holder meget af genren, og ubevidst har hun nok valgt netop denne type bøger, fordi hun vender tilbage til universitetslivet. Fritiden bruger hun med familie, venner og er i sommerhalvåret meget i familiens sommerhus i Gilleleje.
 
Se en præsentation af Nanna Mik-Meyers forskning.

 

Ny lektor i Operations Management med fokus på service

 bm0108_nr10_thomas_frandsen_20560_617x347.jpg
Foto: Bjarke MacCarthy/CBS
Thomas Frandsen, lektor ved Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi
 
Servitization - det at virksomheder ikke længere kun leverer et godt produkt, men også gør service til en central del af forretningen - er blevet en strategi for flere virksomheder. På den måde kan de øge indtjeningen, komme tættere på kunden og forlænge produktets levetid.

På CBS har Thomas Frandsen været med til at skabe et forskningsmiljø omkring service med projektet ”Driving Competitiveness Through Servitization” som en katalysator. Thomas Frandsen og hans kolleger undersøger forskellige problemstillinger i tæt dialog med en række danske virksomheder som eksempelvis Brüel & Kjær Sound & Vibration Measurement A/S, Radiometer Medical ApS, FOSS Analytical A/S og FLSmidth A/S.
Han har en ph.d. fra CBS og er efter en ansættelse som adjunkt netop blevet udnævnt til lektor ved Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi.

Ud over servitization-projektet er han involveret i en række andre forskningsaktiviteter blandt andet omkring additiv fremstilling (3D print) og udvikling af digitale platforme. Tidligere i år blev han desuden ph.d.-koordinator på instituttet hos The Doctoral School of Business and Management og har dermed glæden af at komme tættere på instituttets ph.d.-projekter.

Thomas Frandsen sætter særlig stor pris på, at han på CBS er en del af et dynamisk og inspirerende vidensmiljø og har en stor kontaktflade. Han samarbejder både med dygtige og engagerede forskere, studerende og ikke mindst medarbejdere og ledere i spændende virksomheder og innovationsnetværk, og han kan bruge både sine akademiske kompetencer og erfaringer fra erhvervslivet. Thomas Frandsen har blandt andet arbejdet som konsulent hos Capgemini.

Uden for CBS spiller hans familie en meget stor rolle. Sammen med sin hustru lægger han vægt på nærværet med deres drenge på halvandet og fem år og på at give dem nogle gode oplevelser i naturen og sammen med deres familie.
 
Se en præsentation af Thomas Frandsens forskning.

 

Forsker med arbejdserfaring fra fire kontinenter og interesse i svære forskningsparadokser

bm0108_nr12_juliana_hsuan_23603_617x347.jpg
Foto: Bjarke MacCarthy/CBS
Juliana Hsuan, professor MSO ved Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi
 
Hun er født i Taiwan, opvokset i Brasilien og har arbejdet i USA, før hun forfulgte en akademisk karriere i Skandinavien. Efter at have boet otte år i Finland ville Juliana Hsuan gerne til et land med et varmere klima, men som stadig lå i Skandinavien. Hun begyndte på CBS som gæsteprofessor i 1999 på grund af universitetets gode rygte og blev hurtigt involveret i forskningsprojekter, som til sidst endte med en ph.d.-grad. I dag er hun professor mso ved Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi og har for nylig fået sin ansættelse forlænget.
 
Juliana Hsuan arbejdede som ingeniør i elektrisk bildesign hos Motorola i USA, før hun trådte ind i den akademiske verden. Hun mente, at hendes professionelle erfaring kunne bidrage til undervisning og forskning. Særligt hendes forskning i modulopbygning er et eksempel på sådan en bedrift.
 
Hun er interesseret i forskningsparadokser, især af tværfaglig karakter relateret til innovation, forsyningskæder og produktionsledelse, og hendes forskning er blevet publiceret i førende tidsskrifter.
 
I øjeblikket arbejder Juliana Hsuan og hendes team på projektet “Driving competitiveness through servitization” finansieret af Industriens Fond. Servitization, som er at koble serviceydelser til det fremstillede produkt, er blevet en strategi til at øge fortjenesten, komme tættere på kunden og forlænge produktets levetid. Dette projekt udarbejdes i tæt samarbejde med danske virksomheder med udgangspunkt i produktionsledelse og fokus på strategi, innovation og implementering.
 
Juliana Hsuan er gift og har to stedbørn. Hun nyder at rejse, fiske og vandre i naturen.
 
Se en præsentation af Juliana Hsuans forskning.

 

En entreprenant akademiker forlader London School of Economics and Political Science for CBS

ukl_6468_617x347.jpg
Foto: Ulrikke Klaiber
Tom Kirchmaier, professor mso ved Institut for International Økonomi og Virksomhedsledelse
 
Efter mange år ved London School of Economics and Political Science (Londons samfundsvidenskabelige universitet) har Tom Kirchmaier valgt at arbejde på CBS. Han har kendt CBS i mange år og har altid nydt at være til konferencer og seminarer i København, da CBS har en åben debatkultur og mange interessante mennesker, forklarer han.
 
Tom Kirchmaier bliver beskrevet som ledende inden for sit område og vil blive professor mso ved Center for Corporate Governance hos Institut for International Økonomi og Virksomhedsledelse fra september 2017. Oprettelsen af professoratet er delvist finansieret af projektet ”Nordic Finance and the Good Society”. Tom Kirchmaier kommer fra en stilling som vicedirektør ved Corporate Governance, London School of Economics and Political Science.
 
Meget af hans arbejde vedrørende selskabsledelse fokuserer på bestyrelser og i særdeleshed kønsproblematikker samt spørgsmål vedrørende lov og økonomi. På det seneste har han arbejdet på et nyt register over aktionærernes rettigheder. Det skal give et helt nye indblik i ejeres indflydelse på virksomhedens resultater. Han vil generelt gerne fokusere på spørgsmål om innovation, finansiering af nye muligheder opstået på baggrund af big data og den nødvendige omstrukturering af virksomheder. Han har desuden opbygget et unikt datasæt om politiet, som giver en forståelse for, hvordan man bedst kan strukturere organisationer og beskytte offentligheden.
 
Tom Kirchmaier kalder sig selv ”en entreprenant akademiker”. Virksomheder og offentlige organisationer har for første gang store mængder data tilgængeligt. At få adgang til disse data kræver mange års investering i at opbygge tillid. Til tider lykkes det, andre gange gør det ikke, og det er det, der gør det entreprenant.
 
Snart flytter han til Danmark sammen med sin familie, der tæller tre drenge, så familien vil få travlt med at udforske Danmark og også Sverige. Selv vil han gerne prøve at sejle igen. Han har altid holdt af sejlsport, men han har aldrig haft muligheden for at dyrke sporten, eftersom han voksede op i München og derefter har boet i London i 20 år.
 
Se en præsentation af Tom Kirchmaiers forskning.
 

Sidst opdateret: Communications // 06/07/2022