Center for Ejerledede Virksomheder

Nyhedsbreve

Center for Ejerledede Virksomheder udgiver ca. et nyhedsbrev i kvartalet - herunder kan du tilmelde dig som nyhedsbrevsmodtager samt læse CEVs tidligere udsendte nyhedsbreve.

Nyhedsbreve 2023

Ejerlederen fra den 28.03.23 handler om Ejerlederkonferencen 2023, NextGen podcastafsnit: Om at vokse op i en familievirksomhed og Læs: NextGen og DI Business.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 16.05.23 handler om Highlights fra Ejerlederkonferencen 2023: 1. Lån kan være en vej til vækst i ejerledede virksomheder og 2. De virksomheder, der rapporterer dybt og ofte, performer bedst. Og Due Diligence-Guiden.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 24.08.23 handler om Danmarks next gens og anbefalinger for God Ejerledelse 1 & 2 (ud af 12): 1. Driv virksomheden, så den skaber værdi for ejer(ne) og 2. Planlæg virksomhedens fremtid.
Læs med her.

Nyhedsbreve 2022

Ejerlederen fra den 05.04.22 handler om vores nye tema på ejerlederen.dk: Finansiering, værktøjet Finansieringsguiden, rapporten Finansiering for ejerledere og 7 gode råd til at få et finansielt overblik.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 11.05.22 handler om Finansieringsguiden, gratis konference om vigtigheden af finansiering og hvad revisorer betyder for små virksomheder.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 30.06.22 handler om finansieringskonferencen, NextGen – Fremtidens ejerledere og 4 minutter med Joakim Lassen hvor vi stiller følgende spørgsmål; Hvilke overvejelser har I haft i forbindelse med opkøbet af Engelbrechts? Hvad regner I med, at Engelbrechts kompetencer og produkter kan tilføre jeres virksomhed? Hvad betyder det at få en ny produktportefølje i forhold til udviklingen af virksomheden? Hvad har I af konkrete planer for virksomhedens fremtid?
Læs med her.

Ejerlederen fra den 23.08.22 handler om projektet NextGen – fremtidens ejerledere og artiklerne Er døtre uduelige? Sønner overtager stort set altid fars firma og Her har døtre overtaget magten: "Min far havde nok mere forestillet sig, at han skulle sælge virksomheden" fra Finans.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 10.11.22 handler om et nyt tema på ejerlederen.dk: Rapportering, Rapporteringsværktøjet, ny rapport om intern rapportering i danske SMV'er, hvilke tal bruger andre til at rapportere? Og Familieejerskabets Dag 2022.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 01.12.22 handler om lyden af next gen, workshops for next gens og Familieejerskabets Dag 2022.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 20.12.22 handler om lanceringen af vores to nye temaer i 2022: Finansiering og Rapportering, samt hvad der skal ske i 2023: Due Diligence, Ejerlederkonference og meget mere NextGen.
Læs med her.

Nyhedsbreve 2021

Ejerlederen fra den 15.01.21 handler om konferencen Ejerledelse – Klar Strategi & velovervejede investeringer, artiklerne Arvtager kunne ikke holde på en hammer, da han overtog håndværkerfirma og Det er forståeligt – og uundgåeligt – ikke at kunne alt som ung leder fra Børsen og artiklen Hail the maintainers fra online magasinet Aeon.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 29.01.21 handler om den gratis online konference: Ejerledelse – Klar Strategi og velovervejede investeringer, en ny undersøgelse om hvorfor man blev ejerleder, artiklen Ny forskning: De fleste investeringer giver positivt resultat, et nyt projekt der vil gøre SMV'ere mere synlige og attraktive at søge arbejde hos og "Jeg er mere end mit arbejde." – en artikel fra The Atlantic.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 19.02.21 handler om vores seneste værktøj Strategitrappen, Strategi – Godt i gang, sikkert i mål, iLEAD: Gratis online ledelseskonference og en artikel fra Bloomberg om samarbejde.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 23.03.21 handler om en ny rapport fra CEV: Investeringsbeslutninger, artiklen Strategiarbejde skaber vindervirksomheder, projektet 'Bestyrelsesmedlem til låns' og artiklen Thomas Dinesen har mangedoblet omsætningen i familiefirmaet over tre årtier – nu henter han en direktør uden for familien for første gang i 122 år fra Børsen.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 21.04.21 handler om Strategitrappen og to vinkler på det gode generationsskifte.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 04.05.21 handler om CBS' nye HD-uddannelse: HD2 – Lær at drive virksomhed, artiklen Bornholmsk ejerleder går all-in på grøn omstilling for børnebørn og kunders skyld fra Børsen og podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 09.06.21 handler om vores nye tema på ejerlederen.dk: Investering og dertilhørende to nye værktøjer – Investeringsværktøjet, som du kan bruge til at vurdere hvor klar du er til en given investering og Investeringserfaringer, hvor du kan læse om andres erfaringer med investering.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 01.07.21 handler om Ejerskiftebarometeret – Tag ejerskab over dit ejerskifte. Ejerskiftebarometeret er et dialogværktøj til personlig afklaring i forbindelse med ejerskifte.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 19.08.21 handler om fremtiden på ejerlederen.dk, som vil indeholde et sæt anbefalinger til god ejerledelse, et nyt finansieringstema, en rapport, der matcher dét tema og en række podcasts.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 31.08.21 handler om vores samarbejde med Rig på Viden – en podcast om investering og økonomi, Investeringsværktøjet, Match Event på CBS og 20 års jubilæum for Komitéen og Anbefalinger for god Selskabsledelse.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 14.09.21 handler om vores 12 anbefalinger for god ejerledelse i samarbejde med BB3 Den Balancerede Bestyrelse og CBS Startup Leadership og Teknologisk Instituts workshop i startupledelse.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 28.09.21 handler om en af vores 12 anbefalinger for god ejerledelse – Sæt mål for virksomhedens udvikling og Strategitrappen.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 14.10.21 handler om investeringer, hvor vi har stillet Tommy Søndergaard følgende spørgsmål; Hvilke overvejelser har I haft i forhold til de investeringer, I har gjort? I har investeret heftigt i digital omstilling. Hvorfor? I har også gjort det i opkøb. Hvad er formålet? Hvad har I på tegnebrættet for fremtiden?
Læs med her.

Ejerlederen fra den 30.11.21 handler om ejerlederen.dks nye tema: Ledelse, hvor vi har stillet Henrik Sinnbeck følgende spørgsmål; Hvilke strategiske overvejelser ligger der bag satsningen på jkOffice? I har hentet ny ledelse og nye investorer ind i vorksomheden. Hvorfor? Hvad kan den nye ledelse bidrage med? Hvad har jkOffice på tegnebrættet for fremtiden?
Læs med her.

Ejerlederen fra den 21.12.21 kigger tilbage på året der gik og har et kort interview med Ulrich Mosegaard hvor vi stiller følgende spørgsmål; Hvilke overvejelser har I haft i forbindelse med overtagelsen af hele aktiebeholdningen i virksomheden – igen? Er der noget, I kan gøre anderledes, når I ikke har IndustriUdvikling med ombord? Hvad betyder det at have fuldt ejerskab i forhold til udvikling af virksomheden? Hvad har I af konkrete planer for virksomhedens fremtid?
Læs med her.

Nyhedsbreve 2020
CEV udsender fremover sit nyhedsbrev under navnet 'Ejerlederen'. 
Her kan du læse det første af slagsen. Rigtig god læselyst.

Ejerlederen fra den 01.05.20 handler om forventningsindekset, artiklen Flere brancher kæmper for hver en krone, Industriens Fonds hotline med gratis rådgivning til ejerledere om håndtering af coronakrisen og The Economists tiltag 'Global Business Barometer'.
Klik her for at læse med.  

Ejerlederens fra den 15.05.20 handler om forventningsindekset med tre udvalgte besvarelser og artiklen Virksomhedsledere regner med at være på sporet igen i løbet af 2021.
Læs med her

Ejerlederen fra den 29.05.20 handler om forventningsindekset med tre nye udvalgte besvarelser og artiklen Genåbningen af Danmark løfter forventningerne i erhvervslivet.

Læs med lige her. Rigtig god læselyst!

Ejerlederen fra den 15.06.20 er landet og handler om forventningsindekset, artiklen Når krisen rammer ejerlederen, podcasten Sådan tester Coronakrisen virksomheder på beslutsomheden og The Economists Global Business Barometer.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 18.09.20 handler om vores egen online platform ejerlederen.dk, Ejerskiftebarometeret, digital lederudvikling i lommeformat og invitation til konferencen Hvordan håndterer danske virksomheder Coronakrisen?
Læs med her.

Ejerlederen fra den 21.10.20 handler om det nye Ejerstrategikort, digital ledertræning i lommeformat, artiklen Rigtig mange danske ejerledere har (stadig) ingen plan for exit og podcastepisoden Ledelsesudfordringer i transformation.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 30.10.20 handler om iLEAD – Digital ledertræning i lommeformat, virksomhedsguiden – ejerskifte og salg af virksomhed og status pt på det globale erhvervsklima fra The Economists Global Business Barometer.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 04.12.20 handler om artiklen Den rigtige bestyrelse skal udfordre ejerlederen til at hæve blikket fra hverdagen, iLEAD – Digital ledertræning i lommeformat og en artikel om den sande værdi af ejerledede virksomheder.
Læs med her.

Ejerlederen fra den 18.12.20 handler om vores næste tema: strategi – de virksomheder, der klarer sig bedst, er dem der arbejder med strategi, artiklen Halvdelen af ejerlederne arbejder uden strategi og podcastepisoden Gentænk din rolle i virksomheden.
Læs med her.

Nyhedsbreve 2019
Tilmelding til iLead er nu åben!
Læs nyhedsbrev fra december. 

Få værktøjer og anbefalinger til et godt ejerskifte! Vi har samlet 5 års arbejde i én guide
Læs nyhedsbrev fra oktober

Center for Ejerledede Virksomheder udgiver to nye forskningsrapporter Bestyrelser i ejerledede virksomheder og Ejerledelse og medarbejder fastholdelse.
Læs nyhedsbrev fra oktober

Center for Ejerledede Virksomheder har udviklet et digitalt benchmarkingværktøj til inspiration for fastsættelse af bestyrelseshonorar i ejerledede virksomheder. 
Læs nyhedsbrev fra august. 

Grundet stor interesse udbyder vi nu også en Ejerskiftebarometer-workshop i Vejle d. 30 august. 
Læs mere herom i nyhedsbrev fra juli. 

Vi inviterer til workshop i Ejerskiftebarometeret d. 27 august i København. 
Læs nyhedsbrev fra juli her. 

Se eller gense oplæg fra konference d. 4 juni 2019. Til konferencen offentliggjorde vi vores to sidste forskningsrapporter - Rapport 6: De markedsmæssige og institutionelle udfordringer ved ejerskift og Rapport 7: Personlig afklaring i forbindelse med ejerskifte.
Læs nyhedsbrev fra juni her

Ny forskning fra Center for Ejerlede Virksomheder afdækker de personlige udfordringer ved ejerskifte og viser at mange udfordringer faktisk kan tackles, inden de udvikler sig til barrierer, der forhindrer eller forsinker ejerskifte. 
Læs nyhedsbrev fra maj her

Kom med, når vi inviterer dig til en eftermiddag i ejerlederens tegn til konferencen Stærkere lederskab & bedre ejerskifte den 4. juni 2019, hvor vi bl.a. præsenterer nyeste forskning samt vores nye værktøj til personlig afklaring ved ejerskifte.
Læs nyhedsbrev fra april her
Nyhedsbreve 2018
Læs om højdepunkterne fra vores konference i samarbejde med Dansk Industri om ejerledelse og orientér dig om kommende events på CBS. 
Læs nyhedsbrev fra maj her

Vi inviterer til workshop i Ejerstrategi-kortet og giver en forsmag til vores 5. forskningsrapport - Ejerledelse i Danmark: De personlige og familiemæssige udfordringer ved ejerskifte
Læs nyhedsbrev fra juni her

Læs mere om vores digitale ledelsesudviklingsforløb "iLEAD" her.
Læs nyhedsbrev fra november her

En julehilsen, en julegave og et kig på vores planer for det kommende år.
Læs nyhedsbrev fra december her
Nyhedsbreve 2017
CEVs første nyhedsbrev i det nye år omhandler højdepunkter fra det foregående år, samt giver et indblik i nye, spændende initiativer for det kommende. God læselyst!
Læs nyhedsbrev fra januar her

I august måneds nyhedsbrev inviterer vi til to spændende arrangementer, der kan gøre dig klogere på ledelse og entreprenørskab - Industriens Fonds konference om Nye Ledelsesprincipper den 29. august. og CBS Business Connect konferencen den 6. september.
Læs nyhedsbrev fra august her

I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på vores 4. forskningsrapport, som omhandler 'det gode ejerskifte', og på CBS Business Connect konferencen 'Ledelse af Entreprenørskab', som løb af stablen d. 6 september.
Læs nyhedsbrev fra november her

Nyhedsbreve 2016
I dette års første nyhedsbrev offentliggør vi årets ejerledelseskonference som afholdes d. 15. april, samt giver dig en opdatering på de ting, der er sket i centeret det seneste stykke tid.
Læs nyhedsbrev fra januar her

I april måneds nyhedsbrev tilbyder vi ejerledere at deltage i et 3-dages forløb med fokus på strategi, ejerskab og ejerskifte, præsenterer rapport 2 "De økonomiske konsekvenser af et ejerskifte i Danmark" og takker for en spændende konference.
Læs nyhedsbrev fra april her

Vi er stolte af endelig at kunne præsentere vores nye online værktøj til benchmarking af ejerledede virksomheder "Ejerstrategi-kortet". Læs mere om det i dette nyhedsbrev.
Læs nyhedsbrev fra december her

Nyhedsbreve 2015
I nyhedsbrevet fra marts måned 2015 kan du læse om "Ejerledelse - Nu og for fremtiden" konferencen samt den nye forskningsrapport om dansk ejerledelse.
Læs nyhedsbrev fra marts her

I nyhedsbrevet fra august måned 2015 kan du læse om udgivelsen af pixi-rapporten 'Ejerledelse - nu og for fremtiden', CEVs bidrag til TV-serien 'Det bliver i familien' samt et nyt værktøj til benchmarking af virksomheders automatisering.
Læs nyhedsbrev fra august her
 
Nyhedsbreve 2014
I nyhedsbrevet fra december måned 2014 kan du læse om centeret; dets oprettelse, forskning og samarbejdspartnere samt den kommende konference "Ejerledelse - Nu og for fremtiden".

Læs nyhedsbrevet her

 

Sidst opdateret: Centre for Owner-Managed Businesses // 08/09/2023