Why Managers Matter - Financial Times Boganbefaling

Financial Times anbefalede i oktober CBS-professor Nicolai Juul Foss' bog "Why Managers Matter - The Perils of the Bossless Company" som en must read.

31/10/2022

Hvad skal man læse i denne måned ifølge Financial Times: "Why Managers Matter: Faren ved den chefløse virksomhed".
 
Forretningsfolk bliver bombarderet med en forvirrende række af planer for, hvordan man er chef og får en organisation til at fungere. Der er i øjeblikket en masse hype omkring såkaldte "bossless"-virksomheder - virksomheder baseret på medarbejdere, der selvforvalter og spontant samarbejder om projekter i skøre kontormiljøer uden behov for ledere og undertrykkende hierarkier.
 
Dette budskab er yderst problematisk, mener Nicolai J. Foss, professor i strategi på CBS, og Peter Klein, professor i enterpreneurship og formand for Department of Entrepreneurship and Corporate Innovation på Baylor University.  
 
Deres nye bog "Why Managers Matter: The Perils of the Bossless Company", er på Financial Times' månedlige liste over læsværdige bøger. 
 
Moden med "bossløse" virksomheder, flade hierarkier osv. fører ironisk nok ofte til mikromanagement og nogle gange til katastrofer. Virksomheder og samfund har brug for autoritet og hierarki for at koordinere arbejdet, herunder kreativt arbejde, siger Foss og Klein. Og modsat viser Foss og Klein, hvordan kreativ brug af autoritet og hierarki hjælper virksomheder til at blive mere fleksible, så uddannede, motiverede mennesker og teams kan trives. 
 
"Vi er meget glade for, at FT har taget bogen op, og vi er glade for, at bogen synes at give genlyd hos så mange. Men vi mener også, at den taler til reelle bekymringer. Mange mennesker i erhvervslivet er trætte af "bosslessness" og selvledelse, som de kan se ofte ikke virker, hvilket skaber frustration og måske stille opsigelse", siger Nicolai Foss.
 
Se hele listen fra FT her
 
 
 

 

Sidst opdateret: CBS Leadership Centre // 25/01/2024