Undersøgelse: Tæt forhold mellem CBS og alumner

CBS-alumner har en ganske stærk tilknytning til CBS. Det viser en undersøgelse, som 1.250 alumner besvarede. Læs, hvad dine medalumner mener om deres forhold til CBS, og hvordan de ønsker at fejre CBS’ 100-års jubilæum i 2017.

20/09/2016

CBS Alumni Survey
Foto: Bjarke MacCarthy

Af: Jakob Vesterager

I 2017 er det 100 år siden, at CBS blev stiftet. Det vil blive fejret, og den fejring skal alumnerne selvfølgelig være en del af. Derfor udsendte vi for nogle måneder siden et spørgeskema, der havde tre overordnede spørgsmål:

-   Hvad er alumnernes relation til CBS?
-   Hvilken relation vil du som alumne gerne have til CBS i fremtiden?
-   Hvordan vil du være med til at fejre jubilæet i 2017?

De mange svar vil hjælpe CBS ikke blot med jubilæumsplanlægningen, men også i det daglige arbejde med alumnerelationer.

Relationen til CBS – nu og i fremtiden
Generelt tegner svarene et meget positivt billede af forholdet mellem alumner og CBS. Fire ud af fem identificerer sig selv som CBS-alumne, og 94 pct. vil anbefale CBS til andre. Samtidig vil ni ud af ti gerne holde kontakten til CBS. De tre måder, som flest alumner engagerer sig i CBS er:

-   Læser CBS Alumni-nyhedsbrevet
-   Deltager i arrangementer
-   Deltager i konferencer

En stor andel af alumner vil gerne give tilbage til CBS. Som et eksempel har 458 indtastet deres mailadresse i spørgeskemaet, fordi de gerne vil deltage i et panel i fremtiden. Vi ser dette og de mange kommentarer i øvrigt som et tydeligt udtryk for det store engagement, I alumner har i CBS. Mange kommentarer er enten konkrete ideer til faglige oplæg, forslag til besøgsvirksomheder, eller alumner, som er bosiddende i udlandet, der gerne vil knytte stærkere bånd til CBS.
Undersøgelsen viser, at hver tredje vil gerne bidrage med sin tid eller evner, mens 5-10 pct. svarer positivt på at donere til forskning, studiefonde, fysiske faciliteter og alumneaktiviteter i 2017.

Jubilæet
Spændvidden blandt de 1.250 alumner, der har svaret på spørgeskemaet, er stor. Den yngste er 22 år gammel, mens den ældste er 81.

Alligevel viser der sig en klar tendens i svarene. Majoriteten ønsker nemlig at deltage i to slags arrangementer: 1) en festlig dag med akademiske oplæg og mulighed for at netværke og 2) faglige oplæg hos virksomheder.
Rundvisninger på CBS campus er især populære blandt ældre alumner. De alumner, der befinder sig rundt om i verden viser stort engagement ved at tilbyde deres hjælp med at arrangere aktiviteter i deres nærområder.

Sæt kryds i kalenderen!
Allerede nu kan vi løfte sløret for, at jubilæet markeres med et særligt arrangement for dig, der er dimitteret fra CBS. Det sker fredag den 19. maj 2017. Glæd dig til en dag med ny faglig viden og indsigt, gensyn med gamle studiekammerater og en fejring af CBS’ 100-års jubilæum.

Vi takker alle, der besvarede spørgeskemaet, og glæder os til at møde jer fremover!

Relevante artikler
Rektor: Ingen kender os bedre en alumnerne

CBS har historie...

Læs mere om alumnefordele her

Alumner vil være bedre til ledelse

Sidst opdateret: Alumni // 20/10/2021