Anbefalet julelæsning 2017

For mange af os er ferierne det eneste perioder, hvor man endelig får tid til at læse bøger. Derfor har CBS Alumni endnu en gang bedt tre fremtrædende CBS-forskere foreslå lidt faglig og fornøjelig julelæsning. Læs her hvad professor i finansøkonomi Lasse Heje Pedersen, professor i strategisk HRM Dana Minbaeva og professor (mso) i organisatorisk filosofi Bent Meier Sørensen anbefaler.
  • 11.12.2017

Brooke Harrington: “Ingen magisk kur mod skattely”

LuxLeaks i 2014, SwizzLeaks i 2015, Panama Papers i 2015/16 og nu Paradise Papers – de ultra-rige skattesnydere bliver afsløret her, der og alle vegne. Men når først medier og politikere har råbt højt og gjort postyr, ser der ikke ud til at være nogen konsekvenser for nogen af de involverede. Vi spurgte professor med særlige opgaver (MSO) Brooke Harrington hvorfor.

Prøv CBS’ studerende af og få en opgave løst på CBS CareerGate

Arbejdsgivere kan være tilbageholdende med at tage en studentermedhjælp eller en praktikant fra uddannelser, de ikke kender – selv om de studerende ville kunne bidrage med lige netop det, de manglede. En mulighed for at bygge broen er job- og projektportalen CBS CareerGate, hvor virksomheder kan lægge større og mindre projekter op og prøve at samarbejde med CBS studerende.
  • 31.10.2017

CBS Impact topmøde: Hvor danske føler Danmarks største virksomheder sig?

I 1990 svarede de ti største danske virksomheders samlede årlige omsætning til 19,5 procent af Danmarks årlige BNP. I 2015 var tallet 45 procent. Lektor Martin Jes Iversen fra Department of Management, Politics and Philosophy har undersøgt fire af disse virksomheders ’fodaftryk’ i det danske samfund og betydningen af at være danske virksomheder. Foreløbige resultater fra undersøgelsen præsenteres til et CBS Impact topmøde den 16. november.
  • 31.10.2017

Servitization: Når serviceydelser skal drive konkurrenceevnen

CBS’ Driving Competitiveness through Servitization projekt er et forskningsprojekt under CBS Competitiveness Platform, der fokuserer skarpt på servitization (at knytte serviceydelser til fysiske produkter som strategisk konkurrenceparameter) – dets udbredelse og anvendelse i Danmark samt forretningsmodellens fordele og udfordringer. Det er der blandt andet kommet en praktisk guide ud af.

Med egne ord: Leder i det offentlige Siggi W. Kristoffersen

CBS’ krævende Master of Public Governance ved siden af job og familieliv lærte meget hurtigt Siggi W. Kristoffersen at uddelegere som leder. Over de næste to år har han valgt ’at give tilbage’ ved at være et af de 11 medlemmer af CBS Business Panel.

Love Suits Everyone – CBS til Copenhagen Pride 2017

CBS’ første institutionelle deltagelse i Copenhagen Pride fik stor tilslutning. Cirka 350 CBS’ere – forskere, administrativt personale, studerende og alumner – gik med i selve optoget, og CBS’ere blandt publikum, der så Pride feste forbi, leverede stor opbakning og stolthed over CBS.
  • 04.09.2017

Udvekslings-alumne spillede da capo på CBS’ store piano

Da Jesse Schwartz var på udveksling på CBS i 2008 øvede han før – og nogle gange efter – timerne på det store piano, der står i SPs.01, det største auditorium på Solbjerg Plads. I dag er han en semiprofessionel pianist der rejser verden rundt, bor i sin kuffert og fjern-arbejder for en tech-virksomhed i San Francisco.

Med egne ord: Peter Wagner, Microsoft’s salgschef i Øst-USA

Peter Wagner kombinerede sin kandidatgrad i datalogi fra København Universitet med en HD i Organisation og Ledelse fra CBS. Kombinationen førte til en imponerende karriere i den danske software-branche og i sidste ende til Microsoft i USA.

Lokale CBS’ere til 100-års reception i Atlanta

CBS’ rektor har længe haft ambitioner om at mødes og tale med flere CBS-alumner i udlandet. Det greb han chancen for ved at invitere lokale alumner til CBS’ 100-års jubilæumsreception i Atlanta.