Rosa

Mød Rosa, en studerende fra HA(kom.) - erhvervsøkonomi - kommunikation

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg valgte min uddannelse i virksomhedskommunikation og erhvervsøkonomi på Copenhagen Business School, fordi jeg har altid været fascineret af forretningsverdenen og kommunikationens rolle i den. Jeg ønsker at udvikle analytiske og kommunikative færdigheder for at forstå virksomheders dynamikker og effektivt formidle dem til andre. 

Hvad synes jeg er det bedste?
Det bedste ved min uddannelse er den brede vifte af emner, som vi introduceres til: alt fra kommunikationsstrategier og markedsføringsprincipper til økonomiske analyser og ledelsesprincipper. På den måde får man en helhedsforståelse af, hvordan virksomheder fungerer. 

Hvad synes jeg er svært?
En udfordring ved uddannelsen generelt kan være balancen mellem teori og praksis, hvor det kan være vanskeligt at omsætte teoretiske koncepter til konkrete løsninger i virkelige forretningscases. Dette imødekommer uddannelsen godt gennem case-opgaver, hvor vi anvender teorierne konkret i forhold til virkelige scenarier. Desuden skal vi i praktik senere på uddannelsen, hvor vi får mulighed for at bruge det, vi har lært i undervisningen i den virkelige verden og se, hvordan det udfolder sig i praksis. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Det kan være hårdt at starte nyt studie med mange nye indtryk og ting, man skal finde ud af. Her kan det være vigtigt at være med fra start og tage med til introarrangementerne og andre sociale arrangementer med dine nye medstuderende. Brug tid med dine nye studiekammerater, og gør en indsats for at lære dem at kende, da de kan hjælpe dig igennem nogle hårde tider på studiet. 

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Efter mit studie ønsker jeg at bruge mine færdigheder inden for virksomhedskommunikation og erhvervsøkonomi i praksis. Jeg ser mig selv arbejde i en virksomhed, hvor jeg kan bidrage til strategisk kommunikation, markedsføringsplanlægning og/eller organisatorisk udvikling. 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Et godt råd er at være konsistent i sine studievaner. Ved at være fokuseret tidligt i forløbet, kan man spare en masse tid og bekymringer op mod eksamen og dermed undgå at stå over for en overvældende mængde pensum i ugerne op til eksamen. Det giver mulighed for at opretholde en balance mellem studier og fritid, hvor man kan nyde studietiden, men samtidig have et socialt liv ved siden af med plads til job, venner og hobbyer.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 28/09/2023