Julie

Mød Julie, en studerende fra HA(kom.) - erhvervsøkonomi - kommunikation

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg overvejede både HA MAK og HA(kom.), men jeg fandt ud af, at HA(kom.) var mest mig. Muligheden for at kunne kombinere min interesse for markedsføring og branding med det erhvervsøkonomiske aspekt tiltalte mig meget såvel som det at komme i praktik på sidste semester. 

Hvad synes jeg er det bedste?
Et af de bedste aspekter ved HA(kom.) er menneskerne. Både det sociale som beriger ens personlige liv, men også bevidstheden om, at alle har valgt uddannelsen af en grund. Dette giver en bedre mulighed for at sparre med sine medstuderende, hvilket er super gavnligt på HA(kom.), eftersom uddannelsen har meget fokus på gruppearbejde. 

Hvad synes jeg er svært?
Jeg synes, at det var svært at skulle vænne sig til en helt ny hverdag med nye mennesker og nye rutiner. Universitetet forudsætter langt mere selvstændighed og en større mængde læsestof. Du er selv ansvarlig for din egen læring, og derfor er det ekstra vigtigt, at du formår at lave nogle gode rutiner. Til gengæld vænner du dig hurtigt til den nye og spændende hverdag, så snart disse er etableret. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Det tager tid at vænne sig til en ny hverdag, og den akademiske overgang til universitetet tager ikke kun en dag, men er en proces. Brug dine medstuderende, og lær af hinandens studieteknikker. Men husk på, at hvad der virker godt for andre, behøver ikke nødvendigvis at virke godt for dig. Tag det i dit eget tempo, og lad dig ikke påvirke eller stresse af, hvad andre gør, hvis det ikke fungerer for dig. 

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Efter jeg har færdiggjort min bachelor, vil jeg enten gerne læse videre på kandidaten cand.merc.(kom.) på CBS eller måske læse videre i London. Efter endt uddannelse vil jeg nemlig gerne til udlandet og arbejde videre med markedsføring og møde en masse nye spændende mennesker og kulturer. 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Tænk ikke for meget over det, men spring ud i det. Alle forandringer kan være svære i starten, men husk på, at alle er i samme situation som dig. Hvis du bare er åben og nysgerrig over for dine medstuderende og den viden, som du skal til at tilegne dig, så skal det nok blive nogle gode studieår. Tænk på alle de fede oplevelser, du har i sigte! 

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 28/09/2023