Julie

Mød Julie, en studerende fra HA(kom.) - erhvervsøkonomi - kommunikation

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg valgte erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation, da kombinationen mellem økonomiforståelse og større samfundsforståelse kunne give mig et godt fundament for mit kommende studieliv. Dertil tiltalte den obligatoriske praktikperiode på 6. semester mig rigtig meget. Kommunikation er i alt det, vi foretager os i hverdagen, derfor valgte jeg HA(kom.) - netop fordi den indeholder en masse brede interessefelter, som jeg gerne ville udforske yderligere.  

Hvad synes jeg er det bedste?
CBS har et rigtigt godt studiemiljø, hvor der er højt til loftet og mulighed for at deltage i mange events og studieforeninger. Det har givet mig muligheden for at bruge min studietid på andet end at læse og forberede mig til eksamen. Fællesskabet har derfor være essentielt i forhold til min trivsel på studiet.

Fagligt bruger HA(kom.) en kombination af cases fra virkeligheden og akademiske tekster. Det gør det muligt at være kreativ, og på samme tid gør det pensum mere håndgribeligt. 

Hvad synes jeg er svært?
Det sværeste på studiet har været at få skabt et overblik over pensum. Jeg brugte lang tid på at finde mig til rette. Jeg gik fra at have arbejdet i min selvstændig virksomhed til at vende tilbage på skolebænken, hvor afleveringer, forelæsninger og øvelseshold skal prioriteres i dagligdagen. Dertil har vi været ramt af pandemien, hvilket har sat en stopper for mange sociale begivenheder. Det krævede mange kræfter at få skabt et socialt tilhørsforhold til studiet og mine medstuderende.

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Læsegrupper kan være redningen, når man er presset på studiet. Det har være en fantastisk hjælp i de perioder, hvor jeg har været en smule overvældet, hvilket er helt naturligt at opleve på studiet. Når du er i en læsegruppe er det lettere at holde motivationen, samarbejde om afleveringer og læse til eksamen. Så brug tid på at finde en god studiegruppe, måske det ikke skal være dine nærmeste veninder, men læsekammerater. 

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Der er mange muligheder med en BA i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation, men min ambition er at tage kandidaten International Marketing and Management efter jeg har færdiggjort min bachelor. Men der kan ske så meget, så min retning er endnu ikke fast besluttet. Men jeg ser gerne mig selv arbejde med markedsføringsstrategier, hvor digitale medier og SoMe er i fokus. 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Tag det roligt! Læg ikke så meget pres på dig selv og brug dine medstuderende, især din læsegruppe. Semestrene går rigtigt hurtigt, så husk at fejre de små sejre i løbet af et semester. Har du lavet en kanon aflevering eller fremlæggelse, forstod du endelig hvad underviseren talte om til forelæsningen - fejr det! De små succeser er med til at holde motivationen, og på længere sigt være mere værd end karakteren på eksamensbeviset. 

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 11/10/2022