Asta

Mød Asta, en studerende fra HA(kom.) - erhvervsøkonomi - kommunikation

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at min klare førsteprioritet i en lang årrække hed statskundskab. Men efter et højskoleophold og det at have været til Åbent Hus to år i streg viste uddannelsen sig ikke længere at være et oplagt match for mig. Jeg valgte i stedet at søge ind på HA(kom.), da uddannelsen havde de bedste forudsætninger for at kunne realisere mine ambitioner om at beskæftige mig med spændingsfeltet mellem det kommunikative, politiske og økonomiske arbejde. Unikt for uddannelsen er derudover praktikopholdet sidst på bacheloren, hvilket tiltalte mig i høj grad, da jeg ser store fordele i at kunne omsætte mine tillærte fagligheder til praksis som en del af studiet. Det tror jeg nemlig på, skaber det bedst mulige læringsgrundlag. 

Hvad synes jeg er det bedste?
Jeg trives godt i måden, hvorpå undervisningen på universitetet fungerer. Kombinationen af selvstudie og forelæsninger giver et anderledes grundlag for at strukturere sin oplæsning. Noget af det bedste ved studiet er derudover det netværk, jeg er blevet en del af. Jeg har ikke bare studiekammerater, men har derimod opbygget en helt ny vennegruppe. De er medvirkende til at skabe motivation og studievilje, som jeg ikke et sekund ville være foruden.

Hvad synes jeg er svært?
Jeg savnede særligt på første semester at have et mere indgående kendskab til mine undervisere, som jeg har været vant til fra min øvrige skolegang. Det behov har dog ændret sig, da muligheden for at række ud til forelæsere og holdlærere ved eventuelle spørgsmål og tvivl er akkurat den samme. Derudover oplevede jeg udfordringer ved faget Mikro- og Makroøkonomi, da mine matematiske færdigheder ikke var, som de tidligere har været oven på nogle års pause. Jeg kom dog igennem, da det heldigvis var i alles fælles interesse at hjælpe hinanden bedst muligt på tværs af studiet. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Uh den er svær. Måske hvor mange muligheder der er for at engagere sig i forskellige udvalg og foreninger. Men også hvor let det er at deltage i et væld af aktiviteter, hvis man ellers er god til at holde sig opdateret på, hvad der sker rundt omkring på skolen. Der er nemlig en helt masse fede studentertiltag, der er værd at holde øje med.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Det er svært at sige på nuværende tidspunkt og afhænger meget af, hvad min situation er, når den tid kommer. Lige nu forsøger jeg bare at finde ro i at være i processen og tænker ikke så meget over, hvor det helt specifikt skal føre mig hen. Jeg ved nemlig, at jeg uddanner mig inden for et felt, jeg synes er spændende, og som kan åbne mange døre. Jeg gør dog mit bedste for at komme ud i erhvervslivet, så jeg derigennem kan finde ud af, hvilke aspekter ved studiet der tiltaler mig allermest rent arbejdsmæssigt. 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Sørg for at være ladt op med god energi til introugen, og snak med så mange mennesker, som du har overskud til. Det kan være overvældende i starten, men introvejlederne skaber de bedste rammer for, at du kan lære dine medstuderende at kende. Hvis ikke du falder på plads på dit stamhold, kan det være en tryghed at vide, at du har fundet andre relationer på studiet, som du kan dyrke videre ved siden af holdundervisningen.
Bliv ved med kun at fokusere på udbyttet af undervisningen fremfor karaktererne. Det har nemlig givet dig en ro, som du kun har kunne drage fordele af frem til nu.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 11/10/2022