Silas

Mød Silas, en studerende fra HA almen erhvervsøkonomi

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?     
Jeg valgte at studere HA på grund af dens bredde. Uddannelsen giver et bredt fundament inden for den erhvervsøkonomiske genre og ved at få en bedre forståelse for, hvilke fag jeg var god til og kunne lide, var tanken, at jeg ville blive klædt bedre på til at træffe en beslutning om, hvilken karriere jeg ønskede. Derudover synes jeg, at HA var den eneste retning, hvor alle fagene mere eller mindre føltes relevante, i modsætning til nogle af de andre uddannelser, som indeholdt fag, jeg ikke anså som brugbare. 

Hvad synes jeg er det bedste?     
Man får kendskab til mange forskellige discipliner og kan derigennem finde ud af, hvor ens interesser ligger. Og så er antallet af eksaminer med til at sørge for, at man altid er up to date, og at man sagtens kan lave en brøler eller to, uden at det er verdens undergang - der er altid en eksamen efter til at råde bod på det hele.

Hvad synes jeg er svært?     
Bredden af uddannelsen er både a blessing and a curse . Fordi vi skal igennem så mange forskellige fag, som indeholder helt forskelligt pensum, eksamensformer og undervisningsformer, kan det være udfordrende at holde overblik over, hvad der hører til hvad. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?     
Noteteknik, eksamenslæsning og studielivet generelt er meget subjektivt, så det er bedst bare at gøre, som man selv føler er vejen frem fra starten af. Og så at CBS er for alle, uanset hvilken gymnasial baggrund man har - ingen snakker om det.  

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?     
Jeg er netop begyndt på kandidaten Applied Economics and Finance her på CBS - planen er at fuldføre den og så forhåbentligt finde et fuldtidsarbejde 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...   
Brug gerne noget tid på at danne et overblik over pensum i hvert fag i stedet for bare at starte på side 1 og tonse på fuld skrue. Brug din kalender.

 

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 20/06/2024