Rasmus

Mød Rasmus, en studerende fra HA almen erhvervsøkonomi

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?    
Jeg har længe vidst, at jeg gerne ville studere økonomi og har altid godt kunne lide at arbejde i Excel. Jeg valgte HA Almen, fordi det er den klassiske CBS-uddannelse, som giver adgang til cand.merc., men jeg overvejede også et par af de andre mere specialiserede uddannelser. Jeg fik også anbefalet uddannelsen af et par af mine venner, som allerede var i gang med at læse Almen, og de snakkede alle sammen rigtigt godt om uddannelsen og overbeviste mig om, at det var den, jeg skulle vælge.

Hvad synes jeg er det bedste?    
Det bedste ved HA Almen er det gode samvær med mine medstuderende både rent socialt men også professionelt på studiet. På trods af at HA Almen er et kæmpestort studie, er der gode muligheder for at få et rigtigt godt sammenhold. Man bliver inddelt i mindre hold, som man holder introduktionsuge med, og som man senere har øvelsestimer med. Og så er det super rart at have en studiegruppe, som man lærer godt at kende og kan øve sig med og tale om pensum med. Jeg har selv sat stor pris på, at der er plads til både skole, hygge og en øl eller kop kaffe. Vi har også lavet en padelturnering sammen med nogle fra et andet hold.

Hvad synes jeg er svært?    
Det er klart det meget matematiske fokus, som har været ret dominerende på første år. Jeg havde to sabbatår, inden jeg startede, og jeg havde fået pakket den matematiske tankegang lidt for langt væk. Jeg brugte derfor en del tid i starten af studiet på at få genopfrisket matematikken. Heldigvis har jeg haft en rigtig god venne- og studiegruppe, som var rigtigt hjælpsomme med at lære fra sig, hvilket har hjulpet mig meget.

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?    
Jeg ville nok godt have vidst, at det matematiske fyldte mere, end jeg oprindeligt havde forventet. Det kunne havde været rart at vide, hvor meget man skulle bruge det, så jeg kunne have arbejdet med det inden studiestart. Jeg tænkte egentlig, at der ville være mere fokus på business generelt, så det med matematikken kom lidt bag på mig. Det er jo nemt nok at sige nu her, at jeg så ville have taget et kursus eller læst op på det, men det ville faktisk have hjulpet mig.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?    
Jeg er ikke helt fast besluttet på, hvad jeg vil efter mit studie, men jeg har en ide om, at jeg gerne vil arbejde i konsulentbranchen. Jeg synes, at det er rigtigt fedt, at man med Almen har rigtigt mange muligheder senere hen. Netop fordi Almen er så bred, føler jeg ikke, at jeg på min bachelor har låst mig fast på en bestemt retning for min karriere, men at jeg har mulighed for at undersøge forskellige veje og være lidt nysgerrig. Måske ender jeg på en kandidat i finansiering eller måske bliver det organisation og ledelse. 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...    
Hvis jeg skulle give mig selv et råd, inden jeg startede, så ville det helt klart være, at man skal være med fra start både socialt og fagligt. Det er vigtigt at sætte god tid af til at lære de andre at kende og være åben over for at møde nye mennesker. Jeg synes, at der blev sat nogle rigtigt gode rammer for, at man kunne lykkedes rigtig godt både fagligt og socialt. Men det er selvfølgelig vigtigt, at man investerer tid i, at få det til at lykkes. 

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 12/10/2023