William

Mød William, en studerende fra HA almen erhvervsøkonomi

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?    
Jeg har altid været interesseret i økonomi og var meget opsat på, at jeg skulle videreføre denne interesse på CBS. Jeg valgte at søge HA almen, da jeg var lidt i tvivl om, hvad jeg egentlig vil lave efter mit studie, og HA-bacheloren opfylder adgangskravene til forskellige kandidatuddannelser. Så for mig har det nok været et naturligt valg , hvor jeg har kunne holde alle døre åbne samtidig med at læse noget, som interesserede mig.

Hvad synes jeg er det bedste?    
Jeg synes helt klart, det bedste ved HA er den bredde, som er på uddannelsen. Man får en bid af rigtig mange forskellige og virkelighedsnære fag, hvor man efter interesse kan vælge at specialisere inden for et bestemt område på sin kandidat. Endvidere synes jeg, at studielivet på CBS byder på rigtig mange muligheder i form af studenterforeninger og frivilligt arbejde. Jeg har haft glæde at være medlem af CBS Padel og været med i en case competition ved CBS Case Club.

Hvad synes jeg er svært?    
Da jeg begyndte på studiet, forsøgte jeg at opsuge al information fra hver eneste forelæsning, løse samtlige øvelsessæt og være på toppen af det hele. Dog indså jeg hurtigt, at denne tilgang var urealistisk og uholdbar. For mig gav det bedre mening at synkronisere min forberedelse med eksamensplanen, hvilket gav mig en mere struktureret tilgang. Det handler om at udvikle evnen til at vælge, hvornår og hvor intensivt man dykker ned i stoffet, samtidig med at man bevarer en realistisk forventning om, hvad der kan opnås.

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?    
De mange eksamener på vores uddannelse. Specielt efter jeg selv havde haft to sabbatår og skulle i gang med at studere igen, var det et chok at skulle til eksamen 7 gange på første semester. Dog vil jeg tilføje, at jeg efter første år føler mig godt rutineret i at gå til eksamen. Og ved at samarbejde med ens medstuderende og studiegruppe er det mere overkommeligt at gå til eksamen en håndfuld gange pr. semester. 

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?    
Min fremtidsvej efter studiet er stadig under overvejelse. Jeg har en stærk interesse i finansieringsverdenen og overvejer en kandidatgrad fra CBS inden for dette felt. Målet er at etablere en karriere inden for finansiering.  Jeg er dog stadig åben overfor muligheder og vil tilpasse mine planer med øget indsigt og erfaring. 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...    
Tag den med ro. Fokusér mindre på, om du får 4,7 eller 10 i diverse delprøver, men mere på hvilke fag du finder spændende. Med de mange delprøver er der rigeligt med muligheder for at opnå en god karakter, og man skal ikke lade sig gå på af en skuffende karakter. Lad være med at måle dig selv mod andre, men fokusér i stedet på at finde den bedste studieteknik for dig selv. Alle har forskellige tilgange til at gennemføre en bachelor. 

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 12/10/2023