Vellykket Grundfos konference om bestyrelsens rolle i vækst og langsigtet værdiskabelse

Nyheder

Grundfos holdt d. 19. oktober konference om selskabsledelse i ejerledede og familieejede virksomheder og bestyrelsens rolle i vækst og langsigtet værdiskabelse

 
23/10/2015

I samarbejde med Poul Due Jensens Fond havde Bestyrelsesforeningen den 19. oktober 2015 samlet 140 ejere og bestyrelsesmedlemmer fra virksomheder landet over til konference. Konferencen fandt sted for at markere startskuddet på en national indsats for udvikling af selskabsledelse og bestyrelsesarbejde i mindre og mellemstore virksomheder - til gavn for ejere, selskaber og samfund. 

Poul Due Jensens Fond var vært for konferencen, og formand Niels Due Jensen var første mand på talerstolen. Et af punkterne på Niels Due Jensens dagsorden var at fortælle om Poul Due Jensens Fond og dens aktivitet, samt en præsentation af hovedelementer i Fondens aktive ejerskab, deres vision og formål. Grundfos er et bevis på, hvordan et velfungerende, aktivt ejerskab kan være med til at sikre virksomhedens kurs.

Udover Niels Due Jensen bød konferencen på oplæg fra både erhvervsfolk og professorer. Professor fra Center for Corporate Governance, Steen Thomsen fortalte om selskabsledelse og  værdiskabelse i mindre og mellemstore ejerledede virksomheder, samt hvad der kan forbedres i bestyrelsesarbejdet i ejerledede virksomheder.

Dernæst fortalte grundlægger og ejer af Fiberline Composites, Henrik Thorning, om hvordan ejer og bestyrelsen skal være i samspil om værdiskabelse og hvordan generationsskiftet fandt sted i Fiberline Composites.

Aktionær og bestyrelsesmedlem i offshore-rederiet Esvagt, Kent Kirk, tog derefter over og delte erfaringer omkring selskabsledelse og langsigtet værdiskabelse i Esvagt. Sidste taler på scenen var Jens Eybye, Bestyrelsesformand for Yding Grønt, som lagde vægt på bl.a. samspillet mellem ejer og direktør.

Dagen sluttede af med en paneldebat hvor bl.a. langsigtet værdiskabelse i ejer og familieejede virksomheder blev diskuteret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidst opdateret: Alumni // 08/10/2019