Katrine

Mød Katrine, en studerende fra HA(psyk.) - erhvervsøkonomi - psykologi

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Året inden jeg startede på HA(psyk.), var jeg begyndt på et humanistisk studie. Som fritidsjob ved siden af var jeg mentor for en gymnasieelev i Matematik A. Et fag som jeg elskede i gymnasiet. Jeg kunne mærke, at den matematiske tankegang manglede på mit studie. Så jeg indså, at jeg ønskede en uddannelse, hvor jeg både kunne bruge logiske og matematiske kompetencer samt de samfundsvidenskabelige. Mit valg faldt derfor på HA(psyk.), som er den perfekte blanding af hårdt og blødt.  

Hvad synes jeg er det bedste?
Personligt synes jeg, de økonomiske fag er de bedste. Vi har haft mange utrolig dygtige undervisere, som er nede på jorden. Jeg har lært så meget om regnskab, økonomi og finansiering. Ud over dette er alle vildt gode til at hjælpe hinanden. Vi deler noter, gode teknikker og forklarer hinanden svære ting. Det er guld værd. 

Hvad synes jeg er svært?
De psykologiske fag kan være udfordrende for mig af flere årsager. De kræver ofte læsning af lange og til tider tunge, engelske videnskabelige artikler. Eksaminerne er heller ikke altid lette at forstå, da de er mere åbne og reflekterende. Jeg synes, at det er nemmere med de økonomiske fag, hvor der ofte er ét facit med to streger under. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Hvor meget gruppearbejde der er på studiet. På første semester er alle eksaminer bortset fra én gruppeeksaminer. Det vidste jeg ikke, inden jeg startede, og det har til tider været meget udfordrende, da grupperne sammensættes af administrationen. Her kan både ambitionsniveau, foretrukne arbejdstid og -mængde variere meget. Til gengæld opnår man gode relationelle kompetencer og lærer at arbejde sammen med mange forskellige typer. Noget som er utrolig brugbart i arbejdslivet på den anden side.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Det er svært at spå om, hvor jeg er efter mit studie. Jeg planlægger at tage en økonomisk kandidat efter min bachelor, da jeg synes, at de økonomiske fag interesser mig mest. Det er dog ikke altid let at vide, hvad man kan blive med en kandidat fra CBS. Derfor er jeg også åben for, hvad jeg vil og kan efter studiet. Det kan nå at ændre sig mange gange, og jeg glæder mig bare til at finde ud, hvad fremtiden bringer.

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Husk at sætte grænser - både fagligt og socialt. Du skal ikke læse alt og synes, at alle fag er spændende. Og du behøver ikke møde op til alt og blive bedste venner med din introgruppe. Du skal nok finde din egen rytme og dine mennesker på studiet. 

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 28/09/2023