Magnus

Mød Magnus, en studerende fra HA(it.) - Erhvervsøkonomi og informationsteknologi

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg valgte at læse HA(it.), da jeg længe har haft flair for computere og teknik og gerne ville benytte det i en økonomisk kontekst. Jeg havde ikke tidligere haft nogen erfaring med programmering, men jeg syntes, at det virkede spændende og relevant at have noget erfaring med, dog uden at jeg ønskede at fokusere al min tid på det. HA(it.) virkede derfor som et naturligt valg.

Hvad synes jeg er det bedste?
Jeg synes, spændingsfeltet mellem økonomi og IT er utroligt spændende og relevant at have med at gøre. Den erhvervserfaring og det ansvar jeg fik grundet de kompetencer, jeg lærer på studiet, er utrolig værdifulde for min faglige udvikling. Samtidig er jeg virkelig glad for den kultur, der er på studiet, hvor man hjælper hinanden og kan fungere sammen med mange mennesker både fagligt og socialt. 

Hvad synes jeg er svært?
Jeg have aldrig rørt programmering før, og jeg havde gået på et STX-gymnasium, så jeg følte mig hverken på hjemmebane inden for programmering eller de økonomiske fag. Jeg var derfor spændt på, om jeg kunne følge med inden for de fag, og om mine medstuderende ville være foran mig. Det viste sig, at jeg ikke havde behøvet at bekymre mig, da det ikke er nødvendigt at have erfaring med nogen af delene, inden man starter. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Jeg ville gerne have vidst, at langt de fleste er i den samme båd, når det kommer til at starte nyt studie. Selvom man ikke kan se det, er langt de fleste usikre på, om de kan finde ud af at gå på universitetet, om de har valgt det rigtige studie eller om de leverer nok i deres studiegruppe. At tage en åben snak med sine medstuderende eller venner uden for studiet kan være med at afmystificere nogle af de usikkerheder eller problem, man går og roder med.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Svaret på dette spørgsmål har ændret sig mange gange gennem min studietid, og gør det sikkert også igen. Sandheden er, at man har et hav af valg efter studiet. Ens muligheder afhænger af, om man har specialiseret sig på sit studiejob, hvilken kandidat man vælger og ens ambitionsniveau og interesser. Jeg har haft alt fra at være selvstændig til at arbejde i et privat firma eller et konsulenthus i kikkerten. 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Det hele skal nok gå. De ting, man stresser over, er ofte ikke så seriøse, som de virker i øjeblikket - og nogle gange er det okay at føle, man er helt på bar bund. Det kan nogle gange være der, hvor man udvikler sig mest. Så længe man møder op med en positiv indstilling og en smule gåpåmod, er der ikke så meget, der kan slå en ud af kurs.  

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 05/07/2024