Louise

Mød Louise, en studerende fra HA(it.) - Erhvervsøkonomi og informationsteknologi

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg var meget bevidst om, at jeg gerne ville læse videre direkte efter gymnasiet. Jeg havde længe overvejet at læse jura, men jeg fik følelsen af, at det er en konkurrencepræget uddannelse. Jeg fandt HA(it.), da jeg har hørt mange snakke godt om CBS. Jeg endte med at vælge HA(it.), da det ikke er en typisk kvindeuddannelse, hvor der er spændende jobmuligheder indenfor mange forskellige retninger. Derudover synes jeg også, at det er fedt at ende med at have en uddannelse, som samfundet efterspørger.

Hvad synes jeg er det bedste?
Jeg bliver ekstremt motiveret af de udfordringer og den læring, som HA(it.) fodrer mig med! Jeg er særligt glad for kombinationen af IT, erhvervsøkonomi og organisationsteori, da alle kurserne er interessante på hver sin måde, og undervises af dygtige og kompetente forelæsere. Jeg er også glad for at have valgt en mindre uddannelse med et godt studiemiljø, hvor der er et godt sammenhold blandt årgangene, da vi alle er medstuderende.


Hvad synes jeg er svært?
Jeg synes, at det har været svært at skabe den rigtige balance mellem det faglige og sociale, da det er en stor tilvænning at starte på universitetet. Det er meget vigtigt at have plads til det faglige såvel som det sociale, så man får skabt en god tilværelse på studiet. Jeg kan dog stadig have svært ved at balancere studiet, studiejobbet og min omgangskreds - samtidig med, at jeg har god samvittighed.

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Jeg synes, at mange snakker om, hvor hårdt eller svært det er at studere på universitetet. Jeg synes dog også, at det er vigtigt at snakke om, hvor fedt det er at studere! Jeg er meget glad for at studere, fordi jeg dagligt udfordres, samtidig med at jeg lærer en masse på kort tid om min store passion. Fællesskaberne opleves anderledes, da man er gode til at få hinanden til at yde sit bedste ved at hjælpe hinanden, mens man kan relatere til hinandens udfordringer, fordi man går igennem det samme.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
HA(it.) har vækket min store passion for IT - og særligt krydsfeltet mellem teknologi og markedsindsigt. Jeg håber derfor på i fremtiden at få et spændende job, hvor jeg kan være med til at gøre en forskel ved at se forretningsmuligheder i krydsfeltet mellem forretning og IT. HA(it.) har også givet mig en stor forståelse for programmering, som gør, at jeg kan se, hvornår software er teknisk realistisk og samtidig forstå, hvornår programmering er midlet til målet.

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Tro på dig selv, og hold fast i dine drømme. Du kommer til at få opfyldt mange af disse de næste par år!

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 27/09/2023