Aleksander

Mød Aleksander, en studerende fra HA(fil.) - erhvervsøkonomi - filosofi

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Da jeg skulle beslutte mig for, hvad jeg ønskede at uddanne mig som, var der tre faktorer, der afgjorde valget: Det skal interessere mig, det skal give mening, og jeg vil blive god til det. På handelsgymnasiet var jeg dygtig til de økonomiske fag, og især afsætning synes jeg var sjovt. Filosofi har været en lille hobby, og jeg mener, at faget i sig selv er utrolig meningsfyldt og kan integreres på mange områder. 

Hvad synes jeg er det bedste?
Jeg synes, fagene giver fantastisk god mening. Det er en fantastisk oplevelse at gå hjem fra en forelæsning og kontinuerligt føle, at jeg har lært noget nyt og meningsfuldt. Forelæserne er utrolig dygtige, og det er blevet tydeliggjort, hvorfor filosofi er så meningsfuldt at kunne i den økonomiske verden.

Hvad synes jeg er svært?
Desværre bliver eksamenssituationer ikke mindre stressende på universitetet. Det har været svært for mig at finde ud af, hvordan jeg bedst studerer uden at spænde ben for mine karakterer, venskaber, arbejde og mentale helbred. Dog har jeg løbende lært at fordele min tid, tage noter og forberede mig bedre til eksamener. Men der er ingen tvivl om, at det har været udfordrende!  

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Jeg elsker, at det er et mindre studie. Jeg har dannet fantastiske venskaber, og vi taler godt sammen på tværs af studiet. Ud over det spændende og meningsfulde indhold giver det utrolig god mening for mig at deltage i forelæsningerne, simpelthen fordi det styrker de sociale relationer på studiet. Det var ellers noget, jeg frygtede, ville forsvinde efter gymnasiet.   

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Når jeg er færdig med studiet, ønsker jeg at tage en kandidatgrad. Jeg ved endnu ikke hvilken, men jeg tror, at mit fremtidige arbejde vil omfatte markedsføring, ledelse eller strategi. Det vigtigste begreb for mig er mening; virksomheden og projektet skal kunne være noget, jeg kan se mig selv i og give mening til.

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
’Overblik’ er nøgleordet. Lær at skabe overblik over, hvad du ved, hvad du mangler at lære, hvordan du skal lære det, og hvorfor du skal lære det. Notestrukturer, organisering af egen tid og læsestrategier er vigtige. Jeg har oplevet alt for mange, der drukner sig selv i tekster og stress uden at have nogen struktur eller overblik. Universitetet behøver ikke fjerne din ro, fritid eller sociale liv.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 28/09/2023