Det sker på CBS i marts

Få her et indblik i månedens arrangementer. Forskere i strategi og innovation vil præsentere danske virksomheders største internationale udfordringer. Forskere i EU-skepsis vil diskutere EU’s fremtid med udenrigsministeren. Og på Kvindernes internationale kampdag inviterer CBS og KVINFO til en workshop for at finde løsninger på, hvordan vi opnår kønsligestilling på det danske arbejdsmarked.

28/02/2019

Nyeste forskning om EU-skepsis og besøg fra udenrigsministeren
Fotograf: Jørn Albertus

Nyeste forskning om EU-skepsis og besøg fra udenrigsministeren

Tirsdag d. 5. marts 2019, kl. 14:00-17:30, Stig Lommers Plads 2, auditorium FH_B, 2000 Frederiksberg

Skepsis mod Europa er et velkendt fænomen, som er særligt relevant i en tid, hvor Brexit diskuteres flittigt blandt samtlige EU-lande og medier. I slut maj skal danske borgere stemme til Europa-Parlamentsvalget. Derfor inviterer CBS, University of York og Think Thank Europa til en mini-konference, hvor en række forskere præsenterer den nyeste forskning inden for EU-skepsis og diskuterer EU’s fremtid. Udenrigsminister Anders Samuelsen vil give sit bud på, hvordan EU’s fremtid kommer til at se ud.    

Læs mere her

Tilmeld dig her

 

Bekæmp myterne om køn til Kvindernes internationale kampdag på CBS

Bekæmp myterne om køn til Kvindernes internationale kampdag på CBS

Fredag d. 8. marts 2019, kl. 13:30-18:00, Porcelænshaven 20, Ovnhallen, 2000 Frederiksberg

Vær med til at finde løsninger på, hvordan vi opnår kønsligestilling på det danske arbejdsmarked. CBS er gået sammen med KVINFO, et videnscenter for køn, ligestilling og diversitet, om at fejre 8. marts.

På programmet er navne som den danske politiker Sofie Carsten Nielsen fra Det Radikale Venstre, Jeff Hearn, professor og kønsforsker Hanken School of Economics og Örebro Universitet, Sara Louise Muhr, professor ved CBS, og direktør for KVINFO Henriette Laursen.

Et andet højdepunkt bliver det interaktive GenderLAB. Her vil alle deltagere blive involveret i at finde nye løsninger på forskellige cases om køn i danske organisationer, heriblandt Forsvaret, Roskilde Festival og CBS.

Arrangementet bliver afholdt på engelsk og Miriam Zesler fra TV2 News er moderator.

Læs mere her

Tilmeld dig her

 

Ny tænketank om cirkulær økonomi inviterer politikere og erhvervsledere til debat

Ny tænketank om cirkulær økonomi inviterer politikere og erhvervsledere til debat

Tirsdag d. 12. marts 2019, kl. 15:00-17:00, Solbjerg Plads 3 (SPS02), 2000 Frederiksberg

Hvad er de politiske ambitioner for cirkulær økonomi, og hvad betyder det for danske virksomheder? Det danske folketingsvalg ligger lige om hjørnet, og i den anledning inviterer en ny tænketank CBS Circularity, som består af et hold CBS-forskere, til en debat. Blandt debattørerne er politiske aktører som Ida Auken fra Radikale Venstre og repræsentanter fra erhvervslivet; Anders Bering, Vice President Corporate Affairs fra Carlsberg, og Karin Klitgaard, miljøpolitisk chef for Dansk Industri.

Politikerne er enige om, at cirkulær økonomi er svaret, når idealet er at skabe økonomisk vækst uden merforbrug af jordens råmaterialer. Panelet vil derfor blandt andet diskutere, hvordan idéen om cirkulær økonomi kan omsættes til praksis i Danmark, og hvilke forhindringer der kan være på vejen.

Læs mere her

Tilmeld dig her

 

 Hør om de strategiske udfordringer, som danske firmaer oplever internationalt
Fotograf: Jørn Albertus

Hør om de strategiske udfordringer, som danske firmaer oplever internationalt

Onsdag d. 13. marts 2019, kl. 13:30-19:00, Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg

Hvilke strategiske udfordringer oplever danske firmaer internationalt, og hvordan håndteres de? En række forskere fra CBS præsenterer deres nyeste forskning inden for strategi og innovation for danske virksomhedsledere. Blandt flere oplæg er ”Danske Bank: What Next after the Scandal” ved professorerne Bent Petersen og Michael Mol og ”High-skilled immigrats in Entrepreneurship and Innovation: Recent evidence” ved forskerne H.C. Kongsted, Valentina Tartari og Keld Lauersen.  

CBS’ Department of Strategy and Innovation og Tatarklubben, et netværk for danske ledere, står bag arrangementet.

Læs mere om Copenhagen Strategy and Innovation Summit her

 


Kom til filosofisk doktorforsvar om organisationers ’selv’
Fotograf: Jann Thiele Zeiss

Kom til filosofisk doktorforsvar om organisationers ’selv’

Mandag d. 25 marts 2019, kl. 10:00-14:00, Råvarebygningen, Porcelænshaven 22, Frederiksberg, lokale PHRs.20

En doktorgrad er det højeste, man som forsker kan opnå. Mød professor Robin Holt, når han forsvarer sin doktordisputats om organisationers ’selv’. Hans værk er en filosofisk granskning af, hvad det betyder at tænke om strategi som en bedømmelse, dvs. en proces, der handler om at forme noget – ’et organisatorisk selv’.

Læs mere om doktorforsvaret her

 

Join us in discovering new approaches to the use of business data
Foto: Shutterstock

Vær med, når brugen af virksomhedsdata skal nytænkes

Torsdag d. 28. marts 2019, kl. 17:00-20:00, Kilen (2.53), Kilevej 14, 2000 Frederiksberg
 
Kan vi bruge data på en anden måde, end vi gør i dag? Dette Hackathon er arrangeret af Department of Strategy and Innovation i samarbejde med Ennova. Igennem årtier har Ennova indsamlet og analyseret data fra forskellige globale virksomheder for derefter at dele resultaterne med firmaerne. Dette Hackathon vil forsøge at afklare mulighederne for, hvorvidt disse data kan blive brugt på andre interessante måder.   

Læs mere her

 

Ph.d. - forsvar:

Louise Thorn Bøttkjær: Votes for sale - Essays on clientelism in new democracies
Den 8. marts 2019, kl. 13.00-15.00, CBS, Kilevej 14A, KS71, 2000 Frederiksberg

Læs mere her


 

Sidst opdateret: Communications // 28/02/2019