Lifelong Learning indgår samarbejde med Station

Læring skal være tilgængeligt hele livet og forblive relevant – fra de unge studerende til erfaringsrige erhvervsfolk.

17/04/2024

Man bygger ovenpå sin viden og man deler ud af den; læring forbinder os. Men idéen om det traditionelle læringsrum trænger til forandring. Læring er jo ikke noget, som bare ophører med uddannelsen, men et menneskeligt behov, der hjælper os med at tilpasse os. En evne, der som alt andet, kræver finpudsning og opdateringer.  

Derfor indgår CBS strategiske initiativ Lifelong Learning nu et tæt samarbejde med Station, verdens første studenterdrevne innovationshus.  

Station er et tværfagligt fællesskab, der er skabt af studerende for studerende. Deres studenterdrevne tilgang og deres fokus på praktisk erfaring skaber de rette forudsætninger for et læringsrum, som samler generationer på tværs af aldre og på tværs af fag.  

Det er fundamentet for livslang læring.

Behovet for livslang læring
I den første fase af samarbejdet udførte Station en behovsanalyse, som skal hjælpe CBS Lifelong Learning og Station til at identificere behovet for livslang læring blandt de studerende og kandidater på erhvervsmarkedet. En analyse, der blev lanceret i marts 2024.  

På baggrund af analysen vil initiativerne blive indført for at fremme livslang læring og skabe et dynamisk læringsmiljø. Et miljø, hvor studerende og erhvervsfolk kan drage fordel af hinandens kompetencer og perspektiver.

Fremtidens nye læringsmodel
CBS ønsker nemlig at udforske nye læringsmodeller, der tilpasser uddannelserne til de studerendes behov og til deres individuelle mål. De nye læringsmodeller skal være et afsæt til at se læring som en livslang proces, men også til at hjælpe de studerende – fra deres første dag på universitet og igennem deres karriere.  

CBS Lifelong Learning sigter mod at udfordre opfattelsen af, hvad en ’god studerende’ er, og ønsker at skabe et dynamisk læringsmiljø for de studerende:  

"Lifelong Learning ønsker at tilgodese den enkelte studerende, så presset bliver mindre, og de studerende kan sænke skuldrene en smule," fortæller prodekan for livslang læring, Rasmus Johnsen. Vi skal nemlig tilbyde de studerende vores støtte i deres uddannelsesrejse og efterfølgende karriere, uddyber han.  

Noget Markus Fritz Hansen, Head of Partnerships and Collaboration, og Mads Lindenskov Tamborg, Head of Communications and Marketing, fra Station kan nikke genkendende til. Station deler samme vision om at give de studerende en stemme til samfundsforandring, og ønsket om at nedbryde barriererne mellem uddannelse og erhvervsliv.  

"Udfordringer medbringer et rum for muligheder," slutter Markus. En holdning, som afspejler den innovative tilgang, som Station og CBS Lifelong Learning har til udviklingen af fremtidens uddannelse.

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 17/04/2024