Evelyn

Mød Evelyn, en studerende på cand.merc.(mat.)

Hvorfor valgte jeg min uddannelse (og CBS)?
Man ved aldrig helt, hvad man går ind til, når man vælger et studie. Dette gælder både uddannelsen og institutionen, man bliver en del af. Personligt gik jeg efter, hvad der interesserede mig, hvad jeg var god til både fagligt og personligt, men vigtigst af alt, hvad jeg gerne vil have en større indsigt i. Dette førte til HA(mat.), da jeg ønskede at fordybe mig i matematik, men også vide hvordan det kunne bruges i forbindelse med virksomheder og branchen. Idet CBS var kendt for at have fokus på dette, virkede det som den rigtige vej.

Hvad er det bedste ved min uddannelse?
Min uddannelse har overrasket mig på mange fronter, da den har givet mig kendskab til mere, end hvad jeg egentlig havde forstillet og læst mig frem til. Cand.merc.(mat.) er et af de mindste studier på CBS, som har et godt kendskab og netværk på tværs af årgangene. Dette har haft sine fordele i form af redskaber og råd fra tidligere studerende. Derudover så finder jeg det fantastisk, at kandidaten giver mulighed for at skræddersy uddannelsen, så man har mulighed til at fordybe i bestemte områder eller få det gennemgået i et andet perspektiv.

Hvordan oplever jeg den faglige niveauforskel mellem min bachelor- og kandidatuddannelse?
Ansvaret for egen læring er lagt mere over på en selv, idet man selv har udvalgt de fag, man ønsker at fordybe sig i - det gør det også en tand sjovere. Arbejdsgangen er tungere grundet de færre timere og større pensum end på bacheloren. Alligevel har min bacheloruddannelse været med til at åbne horisonten, hvor kandidaten føles mere som muligheden for at udøve sin viden og se, hvordan den kan bruges i en lidt mere praktisk forstand. Personligt er den største forskel, at man er vokset og har opnået større kendskab til sig selv, hvad man læser og kan.



Hvad er de største udfordringer på min uddannelse?
Det at finde sit fodfæste fra overgangen til universitets har været en af de største udfordringer. Der er nemlig ikke meget fra gymnasiet, man kan benytte på samme måde på universitet. Man bliver nødt til at omstille sig og finde nye metoder at studere, tænke og agere på for at klare sig gennem studiet. Desværre tager det længere tid, end hvad man tror, før man har fundet den rigtige tilgang.

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Forbered dig på, at din tilgang til dig selv, dit studie, institution og medstuderende er anderledes end i gymnasiet. Derved behøves en omstilling og en nye strategi eller metode til, hvordan man vil studere, have et godt studiemiljø og fællesskab på CBS. Det er okay at søge arbejde enten tidligt i uddannelsen eller sent, så længe du har noget erfaringen uden fra studiet. Studieorganisationer kan være godt at have på sidelinjen, da de også giver en anden form for erfaring og udvidet netværk med andre studerende fra andre studier.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Mulighederne er mange med mit studie, og det er grunden til, at jeg glad for det. Studiet er specifikt på den måde, at det giver redskaber og forståelse i matematik, komplekse økonomiske og kvantitative emner, og samtidigt lærer man, hvordan det kan benyttes i virksomheder og brancher. Af den grund har jeg ikke lagt mig fast på, hvad jeg endnu vil være. Jeg er dog blevet mere bekendt med, hvilke områder jeg vil gå i retning af f.eks. asset management, investment banking og dataanalytiker. Desuden hjælper det at have et studiejob til at afprøve sin viden og se, hvad der interesserer en.

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Kig på kursusbeskrivelsen ift. eksamensform og læringsmål for at danne overblik over, hvad der skal læres, som kan gøre det nemmere at skrive noter og opnå forståelse af faget. Det er okay at dumpe et par fag for at få styr på det og bedre forståelse, så man rent faktisk klarer sig bedre. Vær opmærksom på, at man ikke altid når at læse hele pensum for at forstå læringen ved faget. Dine karakterer afspejler de områder, hvor du er bedst, hvilket ikke kan være alle steder – du kan mere, end hvad de viser. Udnyt kontortider og at sende spørgsmål

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 02/05/2023