F&P Morgenbrief December 2023

F&P og PeRCent inviterer til Morgenbrief den 5. december 2023.

Tuesday, December 5, 2023 - 08:30 to 09:30

Kom og hør Henrik Ramlau-Hansen, lektor ved CBS og PeRCent præsentere sin artikel skrevet sammen med Mads Brink og bragt i Finans/Invest med titlen:

"Skal pensionsbidragene nedsættes, så alle ikke går for tidligt på pension?"

Abstract:
Når pensionsalderen vokser de næste mange år, og kommende generationer kommer til at spare op til pension i næsten 10 år mere end tidligere, øges risikoen for 'overopsparing'. For den enkelte gør de mange års ekstra opsparing det muligt at trække sig tilbage 3-5 år før den officielle pensionsalder. Derved bliver det ganske usikkert, hvorvidt regeringens ambition om, at kommende generationer skal arbejde hundredvis af ekstra dage, er realiserbar. Balladen om store bededag var måske blot et forvarsel. Artiklen analyserer den kommende 'overopsparing', og hvad der bør gøres for at sikre, at kommende generationer har de rette incitamenter til at blive længere på arbejdsmarkedet.

Link til artiklen.

Tid og sted:
D. 5. december 2023 kl. 08:30-09:30 hos F&P på Philip Heymans Allé 1, 2900 Hellerup.

Se det fulde program og tilmeld dig her.

Om F&P Morgenbrief:
PeRCent Morgenbrief i F&P er et nyt initiativ fra PeRCent og F&P, der skal bringe forskningen tættere på pensionsbranchen. Ambitionen er, at vi gennem uformelle og korte briefs kan formidle forskningen til dem, som arbejder med pension i hverdagen, og medarbejderne i pensionsbranchen kan give værdifuld indsigt fra dagligdagen, der kan kvalificere forskningen.

The page was last edited by: Department of Finance // 11/30/2023