Master- og HD-uddannelser giver karriereløft og højere løn

Mere end 75 procent CBS-dimittender har oplevet et karriereløft som konsekvens af deres master eller HD-uddannelse og 41 procent har fået et lønløft som følge af deres efteruddannelse. Det viser nye undersøgelser fra CBS, som også påviser, at master og HD-uddannede øger produktiviteten i virksomheder.

28/06/2013

CBS har gennemført en ny dimittendundersøgelse for de dimittender, der færdiggjorde deres master- eller HD-uddannelse i perioden 2008-2012. Undersøgelsen belyser, hvordan uddannelserne har været med til at skabe værdi for dimittender og påvirke deres karriereforløb.

Analysen viser, at 97 procent vil anbefale til andre at tage en uddannelse på CBS, og hele 94 procent vil anbefale den samme uddannelse, som den de selv har taget.

”Det er glædeligt at se, at vores dimittender er tilfredse med deres uddannelse og de kompetencer de har erhvervet. Vi sørger hele tiden for at styrke vores uddannelser og har en løbende dialog med studerende og erhvervslivet for at sikre, at studierne matcher erhvervslivets behov. Vi er bevidste om at være i front, når det gælder kvalitet i undervisningen,” siger Christian Tangkjær, der er prodekan på CBS og har ansvaret for efter- og videreuddannelser - master, MBA og HD.

Master- og HD-uddannelse giver løngevinst

En ny undersøgelse ”Værdien af HD og master-programmer” udarbejdet af konsulenthuset DAMVAD viser, at dimittender med en masteruddannelse får 40 procent mere i løn sammenlignet med personer, der ligner dem, men som ikke har en masteruddannelse. Der er også en løngevinst for HD-dimittender, men dog mindre.

”Det stemmer overens med, at over halvdelen af dimittender i undersøgelsen angiver, at have fået nyt job, efter endt uddannelse. Uddannelsen har dermed kapitaliseret sig i det karrieløft, som for mange dimittender var motivationen for at vælge en master eller HD-uddannelse,” siger Christian Tangkjær.

Master- og HD-uddannede øger produktiviteten i virksomheder

Undersøgelsen konkluderer, at der er en produktivitetsgevinst forbundet med at have flere ansatte med en master eller en HD. Det, som virksomheder får ud af at ansætte en HD- eller masteruddannet, er en person med:

  • Større strategisk indblik og forståelse
  • Evne til at kunne analysere komplekse tværfaglige problemstillinger
  • Stærke ledelseskompetencer og bedre blik for egen ledelsesstil

”Undersøgelsen bekræfter, at det kan betale sig for virksomheder, at ansætte medarbejdere med en HD eller masteruddannelse, og det er vigtigt for virksomheder, at investere i efteruddannelse. Master- og HD-uddannelser er vigtige for mange virksomheder og er en rigtig god investering for samfundet,” slutter Christian Tangkjær.

Yderligere information

Ønsker journalister yderligere information om dimittendundersøgelsen, kontakt venligst: Vice dean for HD og masteruddannelserne Christian Tangkjær. Tlf: 3815 2012

Du kan downloade undersøgelserne her:

Dimittendundersøgelse 2013

DAMVAD-undersøgelse - Værdien af HD og master-programmer

Sidst opdateret: HD Markedsføring // 01/02/2024